Kiki Rahimovski Svet24.si

Zadnje Akijeve besede sinu Kristijanu

dom Svet24.si

Kaj se dogaja po domovih za starejše? Jih res ne ...

stol, gora, karavanke Svet24.si

Po padcu na grebenu umrl turni smučar

tonin-novak-ljudmila_bobo Reporter.si

Od molka do izdaje: kako so zaprli usta Ljudmili ...

orban jansa logar Necenzurirano

Slovenija do Tajvana, Madžarska do Bleda #kolumna

aki Odkrito.si

Umrl Aki Rahimovski

peking olimpijske Ekipa24.si

Ne bom SE CEPIL, to nam je VSILJENO - še en ...

Šport Novo mesto

Krko okrepila tudi Špan in Stipaničev

Piše: STA

Čas objave:
07.08.2021 07:36

V Košarkarskem klubu Krka v svojo člansko zasedbo za novo sezono dodajajo še dve imeni. V našem klubu pozdravljajo branilca Jureta Špana (1995) ter povratnika v sredino krilnega centra Jakova Stipaničeva (1999).

»Za Juretom Španom je dobra sezona. Svoj klub je pripeljal do finala pokala Spar in na naših medsebojnih tekmah večkrat kazal dobre igre. Verjamem, da je napočil čas, da naredi korak naprej ter zaigra v Ligi ABA. V matični klub se vrača Jakov Stipaničev. V Laškem, kamor je bil posojen, je imel na voljo več igralnega časa in je pridobil igralske izkušnje, ki mu bodo prišle prav v letošnji sezoni tako v Ligi NKBM , pokalu Spar kot v Ligi ABA,« je ob tej priložnosti povedal Jure Balažić, direktor kluba.

Jure Špan je začel z igranjem košarke v Litiji. Med letoma 2015 in 2019 je igral v severnoameriški študentski košarkarski ligi NCAA. Bil je član univerzitetne ekipe USC Upstate. V svoji četrti sezoni pod ameriškimi koši je tako zbral 30 nastopov, 22 tekem je začel v prvi peterki. V ZDA je zbral 127 tekem in uspešno končal študij kineziologije. Pred letošnjim prihodom v Novo mesto je bil član Šentjurja. V Ligi NKBM je v lanski sezoni vknjižil po 12.7 točke, 2.9 skoka in 5.1 podaje na srečanje. Špan je bil tudi član mladinske in kadetske reprezentance Slovenije. »Veselim se nove sezone in prvih tekem v dresu Krke. Komaj čakam, da se spoznam z novimi soigralci in zaigram pred našimi zvestimi navijači!« pa je nad selitvijo na Dolenjsko navdušen 193 centimetrov visoki Jure Špan.

Jakov Stipaničev
Jakov Stipaničev
KK Krka

Jakov Stipaničev je otrok novomeškega kluba, kjer je igral v vseh mlajših selekcijah. V minuli sezoni je bil posojen v Laško, kjer je v Ligi NKBM na tekmo dosegal po osem točk, temu pa je pristavil še 3.7 skoka in eno podajo. »Zelo sem vesel, da se po posoji vračam nazaj v KK Krka. V Laškem sem dobil potrebne igralne izkušnje in komaj čakam, da začnemo s treningi. Upam, da bodo letos z nami v dvorani tudi navijači, saj je z njimi vse lažje,« je povedal 211 centimetrov visoki Jakov Stipaničev.