Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Šport Krško

Krško med evropskimi mesti športa 2016

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.09.2015 14:20

Evropsko združenje ACES je Krško izbralo za eno izmed evropskih mest športa 2016. Slovesna razglasitev bo v Bruslju potekala 18. novembra, ko bo Krško postalo član družine evropskih mest športa, sicer pa bo ta naslov kot večje mesto oz. prestolnica iz rok lanskega evropskega mesta športa, italijanskega Torina, prejelo češko glavno mesto Praga.

Kot so zapisali pri združenju ACES, bo Krško skupaj z drugimi letos izbranimi evropskimi mesti in drugimi mestnimi skupnostmi prejelo naslov mesta športa in posebno zastavo.

Krško je namreč mesto, ki omogoča športno udejstvovanje in rekreacijo kot instrument zdravja, integracije in izobraževanja vsem generacijam, so ugotovili predstavniki združenja.


Krško je sicer h kandidaturi pristopilo poleti, v začetku meseca pa so ga obiskali predsednik komisije Gian Francesco Lupatelli in njegova sodelavca Danilo Montanari ter Berislav Čižmek, ki so si ogledali delovanje tamkajšnjih športnih društev in vso krško športno infrastrukturo.

Na krški občini so dodali, da so si hkrati z omenjenim priznanjem zagotovili tudi sodelovanje v največji mreži evropskih športnih mest. Po besedah krškega župana Mirana Stanka, pa gre tudi za priznanje kakovostnemu delu krških športnih društev, klubov, športnikov in prostovoljcev ter temu, da so v mestu uspeli zagotoviti infrastrukturo, ki omogoča poklicno in rekreativno športno dejavnost za vse generacije, so še zapisali na krški občini.