ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Novo mesto

Kump četrti, Adria Mobil deseta

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.11.2012 16:17

Mednarodna kolesarska zveza UCI, je izdala končno lestvico Europe Tour, na kateri je Adria Mobil zabeležila najboljšo uvrstitev v zgodovini kluba.

15. oktober je uradni datum zaključka sezone 2012, ki je bila za Kolesarski klub Adria Mobil sijajna. Med posamezniki je Marko Kump zasedel končno četrto mesto (465 točk). Zmagovalec razvrstitve je Nemec John Dagenkolb (596 točk) pred Marcelom Kittlom (511 točk) (oba Argos Shimano) in Johnom Tiernan-Lockejem (478,2 točk)(Endura racing). Kump je do konca avgusta zbral največ točk, bil mesec dni celo vodilni kolesar, ter imel čast nositi belo opravo na vseh dirkah na katerih je nastopil. V belem dresu je zmagal tudi dve dirki na domačih tleh (Okoli Grma in Ljubljana Zagreb – UCI 1.2.).

V razvrstitvi ekip Adria Mobil zaseda odlično deseto mesto (1044 točk), zmagovalna je francoska ekipa Saur Sojasun (1667 točk). Na lestvici je Adria Mobil tretja med ekipami Continentalnega ranga, tako da bo po pravilih UCI prejemala povabila na vse dirke druge kategorije v Evropi. Odličen rezultat za celotno slovensko kolesarstvo je tudi četrto mesto Slovenije (2013 točk), največ točk so zbrali italijanski kolesarji (3054 točk).


Trener ekipe Milan Eržen: »Sezona 2012 ,je sezona presežkov, čeprav rezultatsko nismo zmagali največjih dirk, smo bili kot ekipa najbolj prepoznavni v zadnjih letih! V tujini smo postali zelo cenjeni, kot urejena ekipa, s točno določenimi cilji in rezultati! V čast mi je, da sem bil v letu 2012 športni direktor tako homogene ekipe!«