Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

profimedia-0370438252 Svet24.si

Slovenska družina z regresom na jahto

nova24tv, sds, janez-janša, boris-tomašič Necenzurirano

Madžari prodali Nova24TV. Razkrivamo, kdo je ...

kdo vam laze1 Reporter.si

Bumerang za Tomašiča: tožilstvo že preiskuje ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič padel! Slovenec je bil žrtev ...

Tara Zupancic ok (2) Njena.si

Vroča Tara Zupančič priznala, kaj je ukradla

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

Šport Novo mesto

Kump drugi v Franciji

Piše: STA

Čas objave:
13.04.2019 07:35

Kolesarska ekipa Adrie Mobila se mudi v francoskih Ardenih, na 45. izvedbi tridnevne dirke Circuit des Ardennes International. Začeli so odlično, z drugim mestom Marka Kumpa.

Skoraj 189 kilometrov dolgo etapo je dobil Avstralec Kaden Groves (SEG Racing Academy), brez zapletov v samem zaključku pa bi novo zmago bržkone zabeležil Kump. Priložnosti bo še nekaj, saj so na programu še tri etape, ena danes in dve jutri.

"Prvi del etape je karavana vozila v zmernem tempu, kar nam je zelo ustrezalo. Zadnji del dirke pa je bil zaradi ozkih in slabih cest zelo zahteven in stresen, mi smo se v tem delu držali v ospredju. V ciljnem sprintu sem imel dovolj moči za zmago, vendar sem se zapletel in skoraj padel, zato sem zadovoljen tudi z drugim mestom," je dejal Marko Kump.

Športni direktor Branko Filip: "Z drugim mestom Kumpa na današnji etapi sem zelo zadovoljen, prav tako sem zadovoljen z osredotočenostjo in aktivnostjo ekipe med etapo. Vozimo se po ozkih in valovitih ardenskih cestah, kjer je najpomembneje vožnja v ospredju skupine, da lahko kontroliramo dirko in se izognemo nevšečnostim. Jutrišnja etapa bo vsebovala 10 gorskih ciljev, kjer bo lidersko vlogo prevzel Žiga Grošelj."