Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Novo mesto

Kump že na začetku sezone odličen drugi

Piše: KK Adria Mobil

Čas objave:
21.02.2020 07:52

Kolesarji Adrie Mobil so sezono začeli na dirki prve kategorije po Antaliji, v prvi etapi je Marko Kump v ciljnem šprintu zasedel odlično drugo mesto in potrdil dobro formo. Že danes bo nova priložnost.

Na dirko v Antaliji, kjer so kolesarji Adrie dirkali že lani, se je zasedba Branka Filipa podala samozavestno in v dobri formi, kar so potrdili že v prvi ravninski etapi v okolici Antalije. Pričakovano je o zmagovalcu odločil ciljni šprint, v katerem je Kump zaostal le za kolesarjem ekipe svetovne serije Israel Start-Up Nation Mihkelom Raimom.

Marko Kump sezono začel z 2. mestom v Turčiji.jpg
Tour of Antalya
FOTO: Tour of Antalya/Adria Mobil

»V prvem delu etape nismo želeli dopustiti, da se naprej odpelje večja skupina kolesarjev, to je bil tudi cilj ostalih šprinterskih ekip. Dvema je na koncu uspelo, potem se jima je pridružil še eden, a smo razliko držali povsem pod kontrolo in glavnina ju je ujela 15 kilometrov pred ciljem. Pred etapo smo si podrobno pogledali ciljni šprint in določili Marka Kumpa za kapetana, če pride do šprinta. Pričakovali smo dober rezultat, Mikhel Raim je res vrhunski, tako da si nimamo kaj očitati po današnji etapi,« je potek etape opisal športni direktor Branko Filip. »V zaključku so fantje odpeljali tako, kot smo znali že lani, postavili so se izjemno in na koncu tudi rezultat ni izostal. Jutri sledi bolj razgibana etapa, na začetku so trije težji vzponi, zadnjih 70 kilometrov pa je precej ravnih, tako da tudi lahko pričakujemo šprint dobre polovice pelotona,« je še dodal Filip.

Zadovoljen s prvim resnim šprintom nove sezone je bil tudi Kump: »Ekipa je delovala odlično, zelo dobro smo sodelovali. V ciljnem šprintu smo nekoliko zamudili, a glede na to, da je to za nas prva dirka in se še malo lovimo, nekateri pa jih imajo v nogah že kar precej več, sem lahko z rezultatom zadovoljen.«

Kolesarji Adrie Mobil so tako že v prvi etapi ponovili lansko najboljšo uvrstitev iz Turčije, takrat jo je dosegel Dušan Rajović, v naslednjih treh dneh pa bodo imeli priložnost, da stopijo tudi na najvišjo stopničko.