mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Mengeš

Lana Slatinšek do dveh naslovov, sestri Gazvoda in brata Omerzel srebrna

Piše: R.K.

Čas objave:
24.05.2021 08:27

Za mlade upe dolenjskega namiznega tenisa, ki zastopajo barve ŠD SU Novo mesto, je bil minuli konec tedna več kot uspešen.

Na Državnem prvenstvu za mlajše kadete in kadetinje ter na Državnem prvenstvu za člane in članice do 21 let (U21) so namreč večkrat stali na zmagovalnem odru in potrdili, da lahko nanje v prihodnosti še kako računamo.

šdsu-novo-mesto
ŠDSU Novo mesto
ŠDSU Novo mesto

DP za mlajše kadetinje in kadete je potekalo v soboto v Mengšu, blestela pa je Lana Slatinšek, ki je osvojila naslov državne prvakinje v posamični konkurenci ter tudi naslov najboljše v ženskih dvojicah, skupaj s Tijo Kastelic iz NTK Krka. Ob tem dodajmo, da je Lana z dvojnim naslovom ponovila uspeh njenega očeta Uroša Slatinška izpred 29-ih let.

šdsu-novo-mesto
ŠDSU Novo mesto
ŠDSU Novo mesto

Odlično drugo mesto je v posamični konkurenci osvojila Neža Gazvoda, skupaj s sestro Nejo sta bili srebrni tudi pri ženskih dvojicah.
"Zelo sem ponosen na naš podmladek. Dvojna krona Lane Slatinšek in srebrna medalja Neže posamezno ter v paru s sestro Nejo potrjuje, da smo v slovenskem vrhu med mlajšimi kadetinjami v Sloveniji. Lana na samem turnirju ni izgubila niti enega seta, kar dokazuje, kako odlično je bila pripravljena na turnir. Neža je pozitivno presenetila v polfinalu, ko je premagala drugo nosilko in nato osvojila srebrno medaljo. Dejstvo pa je, da je še naslednjo leto v tej kategoriji in verjamem, da bo srebro pretvorila v zlato v prihodnji sezoni," je razplet komentiral Uroš Slatinšek.

šdsu-novo-mesto
ŠDSU Novo mesto
ŠDSU Novo mesto

V kategoriji mlajših kadetov sta za ŠD SU nastopila še Luka Vujasin, ki se je, kljub, temu, da je še letnik 2010, uvrstil od 17. do 32. mesta, ter Patrik Blaževič, ki se kljub dvema zmagama v skupinskem delu ni uvrstil v finalni del turnirja. 

šdsu-novo-mesto
ŠDSU Novo mesto
ŠDSU Novo mesto

Brata Omerzel tik pod vrhom
V nedeljo, 23. maja, pa je bilo v Mengšu še Državno prvenstvo za člane in članice do 21 let. Nov uspeh ŠD SU sta si priborila brata Mitja in Jožko Omerzel, ki sta osvojila naslov državnih podprvakov v dvojicah, od njiju sta bila boljša le Aljaž Godec in Žiga Kristjan Žigon (NTK Fužinar Interdiskont). Brata Omerzel sta se v posamični konkurenci uvrstila od 5. do 8. mesta, Domen Zupančič pa od 9. do 16. mesta. "Fantje so, realno gledano, odigrali dober turnir. Po izgubljenem finalu v kategoriji dvojic sta oba brata Omerzel sicer nadaljevala z dobrimi igrami posamično, a to ni bilo dovolj za preboj med najboljše 4. Pohvalil bi Domna, ki je prikazal res vrhunsko igro, ne glede na to, da zadnje čase več časa posveča pripravi na maturo. Njihova odlična forma je dobra popotnica za bližajoči se playoff v 1. Slovenski namiznoteniški ligi ” je dejal Slatinšek.

šdsu-novo-mesto
ŠDSU Novo mesto
ŠDSU Novo mesto

Naslednji konec tedna (29. in 30. maja) bo ŠD SU v Športnem centru Livada gostitelj državnega ekipnega kadetskega prvenstva, zato bo ves teden pester s pripravami na samo organizacijo in z zadnjimi pripravami ekip na samo tekmovanje. Kadeti in kadetinje ŠD SU ponovno ciljajo na najvišja mesta.