mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Novo mesto

Lapornik, Kosi in Stergar ostajajo v Krki

Piše: R.K.

Čas objave:
30.07.2021 11:21

V novi sezoni bodo imeli pomembno vlogo v ekipi KK Krka tudi trije, ki jih že dobro poznamo in so v minuli sezoni že navduševali v klubskem dresu. Tako bo tudi v prihodnje. Luka Lapornik, Jan Kosi in Leon Stergar ostajajo člani kluba.

»Tudi v novi sezoni z nami ostaja kapetan Luka Lapornik, ki je s svojim pristopom do igre, dela in Krkinega dresa zgled za vse mlade. Verjamem, da bo tudi letos delil svoje bogate izkušnje s plejado mladih igralcev, ki bodo pri nas dobili svoje minute in priložnost. Pod košem ostaja z nami Jan Kosi, ki je v prvi sezoni upravičil pričakovanja. Prepričan sem pa, da lahko pokaže še nekaj več. V lanski sezoni je nase opozoril Leon Stergar, od katerega pričakujemo, da bo letos storil še korak ali kar dva naprej!« je ob tej priložnosti povedal direktor kluba Jure Balažić.

Luka Lapornik (1988) ima najdaljši staž igranja v klubu. 195 centimetrov visoki branilec je za Krko prvič zaigral leta 2013 in ostal pri njih tri sezone. Po igranju na tujem (Joventut iz Badalone in romunska Steaua) se je 2018. vrnil v Novo mesto. V Sloveniji je do sedaj nosil še dres Šentjurja in Zlatoroga.

S klubom je osvojil štiri pokalne lovorike in naslov državnega prvaka. V minuli sezoni je v Ligi ABA na tekmo beležil po 7.6 točke, 3.8 skoka in 1.5 podaje. V Ligi NKBM je 10.4 točkam na tekmo dodal še po 3.1 skok in 1.7 podaje. V zaključku sezone se je izkazal tudi z izjemno trojko na finalnem turnirju pokala Spar, ko je s trojko ob zvoku sirene poskrbel za zmago Krke proti Cedeviti Olimpiji in napredovanje v finale. Luka Lapornik je z dobrimi igrami v dresu Krke v minuli sezoni debitiral v slovenski članski reprezentanci.



»Veselim se začetka nove sezone. Da spoznam soigralce in da začnemo skupaj delati. Poletje sem izkoristil za dobro regeneracijo, zato sem pripravljen na nove izzive. Upam pa, da bodo letos pogoji boljši za naše navijače in podpornike. Zato jih na tem mestu vabim v dvorano, da nas podprejo!« se nove epizode v Krki veseli kapetan Luka Lapornik.

V dresu Krke ostaja tudi reprezentant Jan Kosi. 204 cm in leta 1996 rojeni Kosi je svojo športno pot začel v KK Elektra Šoštanj, kjer je igral med letoma 2013 in 2016. Pred prihodom v Novo mesto je bil štiri leta v Kopru. V minuli sezoni je osvojil četrto zaporedno pokalno lovoriko, tri s Koprčani, eno z ekipo KK Krka. V Ligi ABA je v lanski sezoni na tekmo beležil po 4.4 točke in 2.4 skoka, v domačem prvenstvu pa po 6.4 točke in 3.2 skoka. »Komaj čakam, da se vrnem v Novo mesto in da se začnejo tekme. Mislim, da je pred nami zelo dobra sezona. Se pa že veselim podpore s tribun naših gledalcev in navijačev!« ob tem pove Jan Kosi.

Član moštva ostaja tudi branilec Leon Stergar (193 cm, 2000), ki je športno pot začel v Košarkarskem klubu Krško, od sezone 2017/2018 pa je član Krke. »Zadovoljen sem, ker sem ostal v Novem mestu. Veselim se nabiranja novih izkušenj in tekem v prihajajoči sezoni. Upam, da bomo letošnjo sezono imeli podporo s tribun in se že veselim, da v domači dvorani znova zaigram pred gledalci,« je povedal Leon Stergar, ki je v zadnji sezoni med člani v Ligi NKBM igral po 14 minut na tekmo, v tem času je vknjižil po 6.1 točke, 2.5 skoka in 1.9 podaje.