Anton Lukančič slika Svet24.si

37-letni Anton se je v ponedeljek odpeljal v ...

Bojan Manojlović Svet24.si

Bojan je Andrei pomenil nov začetek v življenju,...

aleksander-jereb Necenzurirano

Rekordni nakup v Radomljah: za posestvo odštel ...

milan kucan m24 Reporter.si

Šok za sončnega kralja Roberta Goloba: njegova ...

djokovic Ekipa24.si

Nole se je fotografiral z mladeniči in iz žepa ...

miha hercog 2 Njena.si

Miha Hercog razkril: Samski sem že eno leto

lanisek Ekipa24.si

Zaslužil si je vsak cent! Uh, kakšno nagrado bo ...

Šport

Lara Mehle državna prvakinja v vožnji na čas, v Škocjanu zmagi za Nejca Vurušića in Nejca Peterlina

Piše: R.K.

Čas objave:
12.09.2022 12:29

Na Otočcu je v soboto Kolesarsko društvo Papež Podgorje skupaj s Kolesarsko zvezo Slovenije pripravilo državno prvenstvo v vožnji na čas za deklice, dečke in mlajše mladinke. Med deklicami B je naslov državne prvakinje osvojila Lara Mehle iz KK Adria Mobil, srebrno medaljo je med deklicami A osvojila Iva Colnar, bronasto pa med deklicami C Maja Vurušić.

Med dečki C je zmagal Franci Krajnc (Pogi Team UAE Generali), naš najboljši je bil na sedmem mestu Vid Mervar, med deklicami C je naslov državne prvakinje osvojila Kaja Adam (Perutnina Ptuj). Jure Jovanovič (Pogi Team UAE Generali) je slavil med dečki B, naš Samo Jakše je bil šesti. Med deklicami A je zmagala Zoja Špringer (BTC City Ljubljana), med dečki A pa je zlato osvojil Vanja Kuntarič Žibert (Pogi Team UAE Generali), najvišje od kolesarjev KK Adria Mobil je bil Mai Prevejšek na petem mestu. Med mlajšimi mladinkami je slavila Sara Pestotnik (BTC City Ljubljana), Klara Eliza Rodič je bila deveta.

KK Adria Mobil pa je včeraj v Škocjanu v sodelovanju z Občino Škocjan pripravil krožno dirko za Knobleharjev pokal, na kateri je nastopilo 184 kolesark in kolesarjev iz vse Slovenije. Prvo zmago v karieri je med dečki A dosegel Nejc Vurušić, njegov uspeh je s tretjim mestom dopolnil Mai Prevejšek. Med mlajšimi mladinci pa je slavil Nejc Peterlin.

Na zmagovalni oder so se povzpeli še Maja Vurušić, ki je bila druga med deklicami C in Lara Mehle ter Stella Lindič, ki sta bili druga in tretja med deklicami B. Med dečki C je slavil Anej Resman (Perutnina Ptuj), med deklicami C je bila najboljša Kaja Adam (Perutnina Ptuj), med dečki in deklicami B sta zmagala Jure Jovanovič (Pogi Team UAE Generali) in Lina Mehle (BTC City Ljubljana). Med deklicami A je slavila Eva Terpin (MBK Črni vrh). med mlajšimi mladinkami pa Taja Mehle (BTC City Ljubljana). Na koncu so priložnost dobili še najmlajši, predšolski otroci in šolarji do 5. razreda OŠ.  Vsi so za nastop na 200 m progi dobili spominske medalje.