evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Šport Riga

Latvija v Rigi močnejša od Slovenije

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.08.2015 04:59

Po zmagi slovenske moške članske reprezentance proti Poljski (98:97) je sledil poraz proti gostiteljem turnirja in ene izmed skupin EuroBasketa 2015 Latviji (66:72).

S turnirjem v Rigi je Slovenija sklenila prvo polovico pripravljalnih tekem. V petih nastopih je trikrat zmagala. Zdaj se reprezentanca seli v Podčetrtek, naslednje preizkušnje pa jo čakajo čez slabih deset dni na pokalu Adecco v Kopru, ko bodo njeni tekmeci Ukrajina, Finska in Italija.

Poraz proti Latviji je bil boleč za izbrance selektorja Jureta Zdovca, saj so bili gostitelji boljši praktično vseh štirideset minut. In to kljub temu, da je njihov trener Ainars Bagatskis na tribuni pustil nekaj nosilcev igre.

Latvija je že v uvodu pokazala, da je tekmo vzela zelo resno. Hitro je povedla s 17:5, na začetku druge četrtine pa prednost povišala na 16 točk (26:10). Čeprav je Jure Zdovc poskusil na vse načine motivirati svoje izbrance, ti niso imeli odgovora proti razpoloženi vrsti Latvije. Do odmora so prednost sicer zmanjšali na 32:39, v tretji četrtini za kratek čas tudi povedli (58:55), vendar pa v odločilnih trenutkih niso bili dovolj zbrani.

Izgubili so preveč žog, pod obročema so bili v ključnih trenutkih premalo spretni, ob vsem tem pa so domači zadeli še nekaj neverjetnih metov in imeli na svoji strani tudi sodniško trojko.

Tako je Latvija v zadnjo minuto vstopila s prednostjo 66:63. Alen Omić je z dvema prostima metoma znižal zaostanek, odločilna pa je bila trojka Dairisa Bertansa 37 sekund pred koncem, ki je Slovenijo dokončno oddaljila od zmage (69:65).


Jure Zdovc, selektor Slovenije:

"Bila je težka tekma za gledat, saj fantje niso bili pravi. Po drugi strani pa sem takšno srečanje tudi pričakoval. Vseeno nisem preveč razočaran, saj smo po visokem začetnem zaostanku pokazali boljšo igro v obrambi, ujeli priključek, žal pa nam je manjkala pika na i. Poraz je zame seveda nesprejemljiv, predvsem zaradi tega, ker so fantje znova začeli preveč medlo. Moja naloga ni, da zbujam igralce, temveč da jih taktično vodim skozi tekmo. V zaključku smo naredili nekaj neumnih napak, imeli malo smole, pa tudi sodniki so bili na domači strani."

Zoran Dragić:

"Največja težava je bila, da smo začeli preveč ležerno, tekmec nam je takoj pobegnil, vendar je bila razlika že tolikšna, da smo jo nato predolgo lovili. V tretji četrtini smo sicer povedli, vendar ni bilo tiste prave iskrice v naši igri. V zaključku smo naredili nekaj neumnih napak, ki so nas stale zmage. Imamo precej novih igralcev, ki na tem nivoju še niso igrali. Na srečo imajo še dovolj časa, da se prilagodijo sistemu igre, da postanemo prava družina in da se pokažemo v boljši luči."