kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Novo mesto

Letos že šestkratni državni prvaki

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.01.2013 18:21

Teniški klub Krka Otočec ima v svojih vrstah uspešne tekmovalke in tekmovalce, ki so na januarskih dvoranskih državnih prvenstvih v kategorijah 12, 14 in 16 let osvojili kar šest naslovov državnih prvakov.

Prvič v 15-letnem delovanju kluba so zmago slavili hkrati v vseh treh kategorijah, in sicer tako posamezno kot tudi v igri dvojic. Načrtno strokovno delo z mladimi teniškimi igralci in množičnost bosta ob organizaciji mednarodnih turnirjev in drugih pomembnih dogodkov tudi v prihodnje prednostna cilja kluba.

Lanskoletna odločitev, da v klubu k sodelovanju povabijo nove trenerje z mednarodnimi izkušnjami in z dodatnim znanjem motorične ter kondicijske vadbe, se je izkazala za pravilno. Ob strokovnem pristopu pri vadbi se je povečala množičnost pri vpisu v različne programe (teniški vrtec, teniška šola, tekmovalna sekcija), obenem pa se je dvignila kakovost teniške igre pri vseh 68 otrocih v klubu.

Na januarskih državnih prvenstvih je tekmovalna sekcija kluba z rezultati dokazala, da sodi v sam vrh slovenskega tenisa, saj so osvojili šest državnih naslovov. Državni prvak do 16 let je postal Bor Schweiger Mužar, državna prvakinja do 14 let Nika Zupančič, državna prvakinja do 12 let pa Živa Falkner. V kategoriji deklet do 16 let se je na odlično 3-4. mesto uvrstila Evgenija Burger. Teniški klub Krka Otočec se tako v svoji 15-letni zgodovini lahko pohvali s 23 naslovi državnih prvakov in 7 naslovi podprvakinj. Omenimo še uspeh 7 ali 8 letnega Janija Retlja

Posamezne odlične rezultate so tekmovalci otoškega kluba v zadnjem obdobju kronali tudi na tekmovanjih v slovenskih ligah. Pri tem je bila med zelo uspešnimi veteranska sekcija Krkinega teniškega kluba, ki je tudi sicer dejavno sodeluje pri organizaciji različnih dogodkov in turnirjev.

V Teniškem klubu Krka so zadovoljni z rezultati minulega obdobja, saj so poleg odličnih tekmovalnih dosežkov in večjega vpisa otrok v teniški vrtec in šolo, organizirali tudi največ dogodkov doslej. Ob uspešno izpeljanih projektih so povečali tudi zanimanje za teniško igro in športno rekreacijo nasploh ter tako polnili teniška igrišča na Otočcu. Da bi zastavljenim ciljem lahko sledili tudi v letu 2013, bodo za še kakovostnejše delo v klubu organizirali strokovne seminarje za teniške sodnike in trenerje.

Dogodki v organizaciji Teniškega kluba Krka Otočec (maj 2012 – februar 2013)
- Mednarodni teniški turnir TE Krka Cup 2012 do 12 let, tekmovalo je 100 otrok iz različnih
držav Evrope, (3.¬–10. julij 2012)

- Mednarodni teniški turnir TE Krka Cup 2012 do 14 let, tekmovalo je 120 otrok iz različnih držav Evrope, (10.–17. julij 2012)

- Otroški teniški tabori v juliju in avgustu 2012

- Predstavitev teniške igre najmlajšim po vrtcih v Novem mestu in okolici (vključenih 350 otrok) ter na Ciciveselici, organizirana brezplačna vadba tenisa v podaljšanem bivanju v osnovnih šolah

- Cvičkov turnir (maj 2012), 60 udeležencev turnirja

- Državno dvoransko prvenstvo do 16 let, 14 let in ITF 18 (januar in februar 2013)

- Državno poletno prvenstvo do 14 let (junij 2012)

- Finale državnega prvenstva v ligi dečki in deklice do 14 let

- Masters dečki in deklice 14 let

Dodatno so v TK Krka Otočec v zadnjem obdobju organizirali osem lastnih komercialnih teniških turnirjev za otroke (20 do 30 udeležencev na posameznem turnirju), celoletno ligo mešanih parov, sodelovali so v 3. moški članski ligi, ligi do 12 let in 14 let, organizirali dvoboje v 1. slovenski moški veteranski ligi ter 1. slovenski ženski veteranski ligi.
TK Krka Otočec sodeluje tudi pri mednarodni izmenjavi tekmovalcev, prav tako sodeluje na teniških kampih v Evropi in na mednarodnih tekmovanjih. Organizira tudi Miklavžev turnir za veterane, veteransko ligo v dvojicah, otroške turnirje in lige za otroke Krka Kids Tour.