Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport

Lukčev plesno obarvani december

Piše: R.K.

Čas objave:
27.12.2022 08:37

Za plesalci PK Lukec je pestro decembrsko plesno dogajanje, ki se je začelo z udeležbo na plesnem festivalu Dance Fest Novo Mesto, nadaljevalo na festivalu Zagreb Christmas Ball na Hrvaškem in zaključilo s tradicionalnimi novoletnimi produkcijami v Sevnici, Krškem in Brežicah.

DANCE FEST NOVO MESTO

Plesni festival je potekl v soboto, 10.12.2022 v Športni dvorani Leona Štuklja. Festivala se je udeležilo 70 plesalcev iz PK Lukec Krško in Brežice, ki so osvojili naslednje rezultate:

ELITNO SREBRNO PRIZNANJE:

  • METANOIA - SODIŠČE, urban male skupine člani

SREBRNO PRIZNANJE:

  • GANG, urban formacije člani
  • MADNESS, urban formacije mladinci
  • XPLOSION, urban formacije mladinci

ELITNO BRONASTO PRIZNANJE:

  • NEVERMIND, urban male skupine pionirji

V gala večer festivala so se uvrstile kar 3 skupine Lukca in sicer Metanoia, Gang in Madness, ki so si na koncu priplesale 4., 7. in 8. mesto.

ZAGREB CHRISTMAS BALL

Že naslednji dan, v nedeljo, 11. decembra, je v Kristalni dvorani hotela The Westin v Zagrebu potekal tradicionalni Zagreb Christmas Ball, ki pa se ga je udeležilo kar 105 Lukčevih plesalcev iz Krškega in Brežic. Osvojili so naslednje rezultate:

1. mesto: WORMS CREW, hip hop formacije mini
1. mesto: MADNESS, hip hop formacije mladinci
1. mesto: GANG, hip hop formacije člani
1. mesto: METANOIA, street dance skupine člani
3. mesto: XPLOSION, hip hop formacije mladinci
3. mesto: SWEETS, hip hop formacije otroci
4. mesto: MARS COLONY, hip hop formacije otroci

Tudi v Zagrebu so imeli Lukci kar tri predstavnike na gala večeru in sicer prav tako skupine Metanoia, Gang in Madness, ki pa so osvojile 4., 5. in 10. mesto.

NOVOLETNE PRODUKCIJE

Plesalci so leto 2022 zaokrožili s tradicionalnimi novoletnimi produkcijami in sicer v Sevnici, Krškem in Brežicah, kjer se je predstavilo okoli 600 plesalcev velike Lukčeve plesne družine. Plesno predstavo z naslovom Zimske radosti so v prijetni zgodbi scenarista Luke Vodlana povezovale Naomi Urbanč, Adna Sivac, Ena Resnik, Penelopa Brečko, Nasja Perec in Lara Pirc. Plesalci so predstavili vse plesne stile, ki se redno izvajajo v klubu, to so poleg otroških programov tudi step, jazz, hip hop, standardni in latino plesi ter orient.

V ponedeljek, 19.12. je v Športni dvorani Sevnica zaplesalo 150 plesalcev, ki obiskujejo klubske programe PK Lukec Sevnica in programe plesnega krožka na OŠ Sevnica, Krmelj, Studenec in Boštanj.

V torek, 20.12. je v športni dvorani Srednje šole Krško v dveh delih zaplesalo 270 plesalcev, ki obiskujejo klubske programe v Krškem ter programe plesnega krožka na OŠ Krško, Senovo, Koprivnica in Raka.

Drugi del krške novoletne produkcije je nosil poseben naslov in sicer Vihar štirih desetletji, s katerim smo obeležili in počastili 40 let dela Dušana Vodlana na plesnem področju v Posavju. V enourni predstavi so poleg domačih plesalcev zaplesali še gostje iz plesnega studia Igen iz Celje pod mentorstvom Eve Jankovič, ki je tudi vodila prireditev in nas popeljala skozi viharnih 40 let Dušanovega delovanja v Posavju. Prireditev je popestrila tudi posebna gostja, baletna plesalka, Afrodita Siljanoska iz Makedonije.

Zadnje dejanje pestrega decembrskega plesnega dogajanja se je odvilo v Športni dvorani Gimnazije Brežice in sicer v sredo, 21.12. kjer je nastopilo 180 plesalcev, ki obiskujejo klubske programe v Brežicah in programe plesnega krožka na OŠ Kapele in Bizeljsko.

Ob koncu smo podelili tudi posebne priznanja in sicer so za 5-letno aktivno delovanje v društvu priznanje prejeli: Stella Kovačič, Livia Meze, Lara Pirc, Nasja Perec, Patricija Sotlar, Mia Marinčič, Izak Žorga Dulmin, Zarja Sevšek, Tinkara Kranjčevič, Manca Ančimer, Tina Vahčič, Anja Pibernik, Darinka Mavsar, Maja Žorga Dulmin in Nejc Žorga Dulmin.

Bronasto priznanje za 10-letno aktivno delovanje v društvu so prejeli: Naja Pungerčič, Ema Zildžovič, Svit Sevšek, Neja Pacek, Stella Resnik, Valentina Pirc, Dea Micić, Miha Poznič in Vanesa Krenker.

Bronasto priznanje za izjemne tekmovalne dosežke v letu 2022 pa so prejele: Ema Rožman, Nuša Kostrevc, Lena Vintar, Nina Pacek, Ula Rabič Zalokar, Zarja Sevšek in Ema Drenik za osvojeno 4. mesto na IDO svetovnem prvenstvu v kategoriji street dance show male skupine mladinci, ki je potekalo meseca septembra na Poljskem ter Manca Ančimer, Valentina Pirc, Maruša Grmšek, Stella Resnik, Tjaša Aleksandra Komočar, Zala Popijač in Ema Zildžovič za osvojeno 5. mesto na IDO svetovnem prvenstvu v kategoriji street dance show male skupine člani, ki je potekalo meseca septembra na Poljskem.

Vodstvo kluba se je ob koncu zahvalilo tudi vsem mentorjem, ki so v letu 2022 skrbeli za dobro počutje, napredek in uspehe Lukčevih plesalcev in sicer: Romana Korber, Dajana Pungaršek, Vesna Stevanović, Dea Micić, Vanesa Krenker, Žana Colarič, Miha Poznič ter Luka in Sebastijan Vodlan.