Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Krško

Lukci na Broadwayskem odru

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.12.2012 11:13

Člani step plesne skupine Lukec Krško bo nastopila v okviru enega od step festivalov v Ameriki na Broadwayu.

V petek zjutraj je prišla izredno vesela novica iz Amerike, bolj točno iz ameriške step plesne fundacije (ATDF), ki ima sedež v New Yorku.
V okviru enega od mnogih step festivalov v Ameriki bo na enem od broadwayskem odru nastopala tudi naša mala step plesna skupina v sestavi Sebastijan in Luka Vodlan, Teja Volčanjk, Brina Lukež in Amadej Jankovič!

Na zadnjem svetovnem prvenstvu je skupina osvojila odlično 5. mesto.

Plesalci-tekmovalci in trenerji bodo 14.februarja 2013 odleteli v New York, kjer se bodo udeležili različnih plesnih classov pri vrhunskih ameriških strokovnjakih. Od 15. do 18. februarja se bodo tako udeležili plesnega festivala Rockin' in Rhythm in se na koncu predstavili broadwayskemu občinstvu. Od 19.do 22. pa se bodo udeležili še classov na plesni šoli Steps v New Yorku in 23.februarja 2013 prileteli nazaj domov, polni novih izkušenj in vtisov ter z ogromno znanja, ki ga bodo prav gotovo vtkali v nove podvige in zmage.

Plesnega izobraževanja se bo na hip hop področju udeležila tudi trenerka in tekmovalka Agata Stane.

"Vsi dobro vemo kaj pomeni za tako mlade plesalce nastop na Broadwayu. Po vsem svetu je znana Broadwayska scena, gledališče. Broadwaysko gledališče se pogosto imenuje enostavno Broadway, ki je gledališka predstava, predstavljena na enem izmed 40 poklicnih gledališč s 500 ali več sedeži. Nahajajo se v okrožju Theatre središča po Broadwayu in Lincoln Centru, na Manhattnu v New Yorku. Ob londonskem West End gledališču splošno velja, da predstavlja najvišjo raven komercialnega gledališča v angleško govorečem svetu. Gledališče na Broadwayu, je priljubljena turistična atrakcija New Yorka.
Če še povemo, da smo bili izbrani na osnovi video posnetka naše točke z letošnjega državnega prvenstva in da bomo v vsej zgodovini teh festivalov prva sodelujoča skupina izven Amerike potem je to res izreden uspeh. Ti festivali so namenjeni predvsem njihovim plesnim šolam. Zato je to posebno priznanje in čast, da bomo lahko na tako velikem gledališkem odru zastopali svoj klub, Krško občino in Slovenijo," je povedal Dušan Vodlan.

ATDF je bila ustanovljena leta 1986 in skrbi za razvoj mladih plesalcev, koreografov, koreografije in režije. Ustanoviteljica je bila master step plesalka Brenda Bufalino. Kasneje sta se ji pridružila še Tony Waag in Charles »Honi« Coles.