janez janša Svet24.si

Janša naredil analizo in napovedal prihodnost

frida Svet24.si

Groza v Slovenj Gradcu: "Mucko je ustrelil in ...

matej tonin, janez janša Necenzurirano

Od Kučanovega sina do "najboljše vlade"

predsedniske volitve pirc musar logar pl Reporter.si

To je najverjetnejši scenarij za Anžeta Logarja:...

argentinska navijačica Ekipa24.si

V navalu navdušenja je argentinska navijačica ...

christine-mcvie1 Odkrito.si

Poslovila se je legendarna glasbenica

ceferin Ekipa24.si

Aleksander Čeferin spet udaril z vso silo: Kdo so...

Šport

Maja Lazanski uspešna v Kranju

Piše: R.K.

Čas objave:
27.09.2021 13:51

Minulo soboto je v Kranju v športni dvorani Planina potekalo mednarodno prvenstvo Kranj OPEN, kjer se je za odličja potegovalo 449 karateistov iz šestih držav. Karate klub Brežice je v dveh kategorijah predstavljala mlada katašica Maja Lazanski.

Minulo soboto je v Kranju v športni dvorani Planina potekalo mednarodno prvenstvo Kranj OPEN, kjer se je za odličja potegovalo 449 karateistov iz šestih držav. Karate klub Brežice je v dveh kategorijah predstavljala mlada katašica Maja Lazanski.

Maja, ki je ravnokar dopolnila 14 let, je tekmovala v dveh kategorijah za kate; kate kadetinje, v kateri so dekleta do 16 let in v kategoriji kate mladinke, kjer so tekmovalke do 18 let. Najprej je na tatami stopila kot kadetinja in se borila proti kasneje tretjeuvrščeni Dorentini Osmanaj. Maja je izvedla kato Paiku, ki jo je na tekmovalnih tleh naredila komaj drugič, in s svojimi močnimi udarci ter borbenimi kriki marsikoga očarala. Žal pa je bila Osmanajeva za las boljša in Maja se je prihodu v naslednji krog morala odreči z 2:1.V kategoriji mladinke pa je Maja dobila novo možnost za uvrstitev. Med več let starejše sotekmovalke je stopila s suverenostjo in odločnostjo ter s kato Kururunfa dobila 21.08 točk in se tako kot 6. uvrščena prebila v naslednji krog. Tam je zopet izvedla kato Paiku in si kljub dvournem ohranjanju aktiviranega telesa in posledični izmučenosti priborila izjemnih 21.52 točk ter dosegla odlično 7. mesto. Rezultat v mladinski kategoriji je že sam po sebi dober, za štirinajstletnico pa izvrsten in Maja je skupaj s svojo trenerko Nastjo Galič zadovoljna proučila fotografije ter videoposnetke, kar ji bo nedvomno pomagalo pri nadaljnjih uspehih.

Maja je dokazala, da je zrela za svoja leta in vsekakor zelo perspektivna slovenska tekmovalka v katah. Naslednji teden bo potekalo mladinsko državno prvenstvo, kjer se ji bo pridružila klubska prijateljica Maja Lakner, ki bo tekmovala v isti kategoriji. Dekletoma želimo vso srečo in komaj čakamo, da zopet vidimo njune navdušujoče nastope!