Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

Šport London

Maraton otvorili z molkom

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.04.2013 12:17

Tekači so današnji maraton v Londonu začeli s 30 sekundami molka, s katerimi so počastili spomin na žrtve napada na ponedeljkovem bostonskem maratonu.

Številni profesionalni in rekreativni tekači so si nadeli tudi črne žalne trakove. Prireditev v Londonu sicer poteka ob strogih varnostnih ukrepih.

Britanska prestolnica danes gosti že 33. maraton, na katerem organizatorji pričakujejo okoli 36.000 tekačev. Zaradi tragedije na ponedeljkovem bostonskem maratonu, kjer so v bombnem napadu ugasnila tri življenja, več kot 180 ljudi pa je bilo ranjenih, bo sicer prireditev minila v znamenju strogih varnostnih ukrepov.

Po navedbah organizatorjev maraton varuje 40 odstotkov več policistov kot lani, zagotovili so tudi večje število policijskih psov. Tiste, ki so si prišli prireditev le ogledati ali pa so v Londonu, da bi spodbujali svoje drage, pa so pozvali, naj imajo svoje stvari vedno pri sebi. Le tako se bo namreč mogoče izogniti lažnim alarmom, poroča britanski BBC.


Dodatni varnostni ukrepi so bili sprejeti tudi v zvezi s torbami tekačev. Te bodo s 34 tovornjaki odpeljali od starta v Blackheathu do ciljne črte v bližini Buckinghamske palače.

Londonski maraton sicer poteka ob reki Temzi mimo številnih mestnih znamenitosti, kot so Tower Bridge, parlament in Buckinghamska palača.