Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Ljubljana

Maribor remiziral s Tottenhamom

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.10.2012 06:53

Mariborski nogometaši so remizirali (1:1) s Tottenhamom in so po 3. krogu evropske lige še naprej na drugem mestu skupine J.

Na drugi tekmi skupine sta se namreč z remijem (1:1) razšla tudi Lazio in Panathinaikos. Inter Samirja Handanovića je v 88. minuti prišel do zmage nad beograjskim Partizanom (1:0). Tim Matavž je za PSV odigral celo tekmo.

Nekdanji evropski prvak Inter je na domačem stadionu Giuseppe Meazza gostil beograjski Partizan in si zmago zagotovil šele v 88. minuti, ko je bil uspešen Rodrigo Palacio. Na tekmi se je izkazal zlasti slovenski reprezentančni vratar Handanović, ki je kar nekajkrat rešil Inter. Po tekmi je tudi trener nerazzurrov Andrea Stramaccioni dejal, da gre največ zaslug za zmago prav "Sarmi".

"Partizan je odlično igral v prvem polčasu, v uvodnih 35 minutah so bili gosti boljši od nas. Ilić in Tomić sta nam povzročila veliko težav. Prav lahko bi zmagali tudi oni, a tokrat smo imeli mi nekaj športne sreče," je uvodoma dejal strateg Interja, ki ga je presenetil zlasti Lazar Marković, a je ob tem poudaril, da se je pri njegovem poskusu v 88. minuti izkazal slovenski vratar: "Danes nas je rešil Samir Handanović. Vesel sem, da imamo v naših vrstah tako izkušenega vratarja." Z današnjo zmago je Inter, na milanski klopi je bil še en Slovenec Vid Belec, naredil velik korak naprej proti drugi fazi evropskega tekmovanja. Na drugi tekmi skupine je Rubin iz Kazana z 1:0 premagal Nefči iz Bakuja, ko je že v prvem polčasu zadel Alan Kazajev.

Od slovenskih nogometašev je danes na evropski sceni nastopil tudi Tim Matavž, ki je za PSV iz Eindhovna zaigral od prve minute. Nizozemski klub je v skupini F gostil AIK Solno in pred domačimi navijači remiziral 1:1. Čeprav so bili gostitelji boljši tekmec na igrišču, pa so povedli gosti, ko je Kwame Karikari v 61. minuti ukanil domačo obrambo. Nizozemski nogometaši so do zasluženega izenačenja prišli v 80. minuti, ko je Jeremain Lens z lobom premagal gostujočega vratarja Ivana Turino. Tudi Matavž je bil nekajkrat v dobrem položaju za gol, a priložnosti tokrat ni izkoristil. Slovenski napadalec se je večkrat znašel v prepovedanem položaju, v 79. in nato še v 87. minuti pa je dvakrat zgrešil.

V skupini D je Newcastle Harisa Vučkića na St. James Parku gostil Brugge in na koncu po golu Obertana v 48. minuti zmagal z 1:0, a slovenskega nogometaša ni bilo niti na klopi. Prav tako niti s klopi tekme ni spremljal Ažbe Jug, ki je član Bordeauxa; ta je na drugi tekmi skupine gostoval na Madeiri pri Maritimo Funchalu in igral neodločeno 1:1.

V skupini G je belgijski Genk v tretjem nastopu prišel do zmage; tokrat je z 2:1 porazil lizbonski Sporting. Na drugem mestu skupine je madžarski Videoton, ki je bil z 2:1 boljši od švicarskega Basla. Še tretjo zmago v treh nastopih je vpisal Olympique Lyon v skupini I. Francoski klub je tokrat z 2:1 na domačem stadionu porazil Athletic iz Bilbaa, tekmo pa je štiri minute pred koncem z golom odločil Jimmy Briand. Na drugem srečanju skupine je praška Sparta visoko s 3:1 ugnala Hapoel Kirjat Schmona.