testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

delovna-akcija, družina-markovec Njena.si

Delovna akcija v vasi Ljubno: Majhna skupnost z ...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Šport

Mariborčani premočni za Krkaše

Piše: R.K.

Čas objave:
19.01.2022 07:52

Odbojkarji Krke so v Mariboru odigrali tekmo 13. kroga Sportklub prve lige. Krkaši so povedli in bili blizu zmage v drugem nizu, tedaj pa so Mariborčani poskrbeli za preobrat in na koncu zmagali s 3:1.

Merkur Maribor: Cafuta 1, Adžović S., Kovačević, Pavlovič 4, Bračko 18, Donik 7, Adžović A. 3, Planinšič, Kržič 2, Ikhbayri 20, Kovačič, Gergye 11, Košenina (L), Herman (L). Trener: Sebastijan Škorc

Krka: Hafner, Čopi, Erpič, Travnik 12, Pulko 12, Lavrič 10, Peterlin 22, Hvala, Lindič 5, Renko, Koncilja, Jaklič, Ožbalt (L), Borin (L). Trener: Tomislav Mišin

Uvod v srečanje se je začel z obeh strani dokaj izenačeno kjer si nobena od ekip ni priigrala večje prednosti (3:3). Nadaljevanje niza je postregel z dobro igro. Predvsem gostov, ki so uspešno ustavljali napade domačih ter poravnali izid na 10:10. Pri prednosti za točko in manjšem nesporazumu pri organizaciji napada je prvi po odmoru posegel Sebastijan Škorc (15:16). Po odmoru domačih, ki niso uspeli izboljšati svoje igre in po odličnih obrambah gostov, so povedli s 3 točkami prednosti (19:22). Gostje iz Novega mesta so niz zanesljivo osvojili z 21:25.

V drugi niz so bolje vstopili domači, ki so povedli s 5:3, vendar pa so gostje izid poravnali na deveti točki. Ob prvem vodstvu Krke v drugem nizu (11:10) je Sebastijan Škorc posegel po odmoru. Domačim igra tudi po odmoru ni stekla, ob zaostanku za tri točke (17:14) je domači strateg v igro poslal Adija Adžovića in Rolanda Gergyeja. Napaka na domači klopi, ki je pomenila rdeč karton za zavlačevanje je potek niza spremenilo, saj sta ekipi v končnico niza vstopili poravnani na dvajseti točki. V njej so Mariborčani ohranili mirne živce ter niz osvojili s 25:23.

Tudi v tretji niz so bolje vstopili domači, ki so po zaslugi odličnih začetnih udarcev Rolanda ob prvem odmoru novo meščanov vodili s 8:4. V nadaljevanju so Merkurjevci zagospodarili na igrišču ter ob drugem odmoru gostov vodili že s 17:12. Igralci Krke so v nadaljevanju vršili pritisk na domačo vrsto, ki pa je zanesljivo zadržala priigrano prednost ter niz osvojila s 25:20.

Mariborčani so niz tako kot prejšnja dva začeli dobro ter imeli pobudo na svoji strani. Ob vodstvu Merkur Maribora s 12:8 je z odmorom reagiral strateg Krke. Odmor ni prinesel željenega rezultata, saj so domači nadzirali potek niza. Le tega so zanesljivo pripeljali do konca ter slavili s 25:20 in priigrali zmago s 3:1.

V tretjem in četrtem nizu so bili gostitelji za razred boljši nasprotnik, tudi na račun manjka podajalca v novomeški vrsti. V začetku tretjega niza se je namreč poškodoval Svit Hafner, in ob dejstvu, da so Krkaši v Maribor pripotovali brez drugega podajalca (manjkal je oboleli Nejc Kožar), je odgovornost organizatorja igre prevzel Žiga Čopi. Čopi, se je na mestu podajalca sicer solidno znašel, tudi navdušil z enoročno podajo, a Krkaši realnih možnosti za preobrat več niso imeli. Hafnerju in Kožarju želimo hitro okrevanje.

Krkaše naslednja tekma čaka že to soboto ob 20. uri – v ŠD Marof bo nasprotnik ACH Volley.