zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Šport Kitajska

Marko Kump blestel na Kitajskem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.07.2015 17:55

Na uvodni etapi kolesarske dirke Tour of Qinghai Lake na Kitajskem je blestela Adria Mobil z Markom Kumpom na čelu, ki je bil najboljši v prvi etapi. Na 121 kilometrov dolgi etapi po ulicah Xining je v ciljnem sprintu premagal Italijana Mattio Gavazzija in Marca Zanottija. Dvanajsta zmaga v sezoni mu je prinesla rumeno majico vodilnega v skupni razvrstitvi.

Po nekaj deževnih dnevih je v Xiningu posijalo sonce. Vreme je bilo idealno za začetek izredno zahtevne dirke. Xsining leži na zmernih 2500 m/nm, kot nalašč za dodaten dan klimatizacije, preden se karavana poda na tibetansko planoto na še večjo višino. Kolesarji so bili vso dirko zelo aktivni. Beg je uspel trojici: Sergiy Lagkuti (Kolss-BDC), Elchin Asadov (Synergy Baku) in Chun Feng Kai (Lampre -Merida). Adria je imela ves čas vse pod nadzorom in Marka Kumpa pripeljala v zaključek povsem spredaj, kar mu je omogočilo, da je dosegel dvanajsto dirko v sezoni. Zmaga mu je prinesla tudi rumeno majico vodilnega.

Po dirki je dejal:”Prva etapa je bila kot nalašč za nas. Kot vsi sem tudi sam občutil visoko nadmorsko višino in pomanjkanje kisika.Čutila se je razlika v pljučih in tudi srčni utrip sem imel višji. Zelo sem vesel zmage in se ponovno zahvaljujem ekipi za opravljeno delo”. Tudi jutrišnja etapa je pisana na kožo Marku Kumpu, vendar voziti v rumeni majici je bistveno drugače.


FOTO: Facebook