finska premierka Svet24.si

Finska premierka, kljub koronavirusu, v nočnem ...

princ harry, pleša, Svet24.si

Princ Harry z zgrešeno izjavo poskrbel za ...

paris Svet24.si

FOTO: V mrazu se borijo za preživetje v šotorih ...

vrtovec kosorok Reporter.si

Sekretarjeva naveza z agentom Udbe: Blaž ...

por43525BOR_6937 Necenzurirano

Skrivnost 12 milijonov z Madžarske za ...

Vlado Kreslin Odkrito.si

Vlado Kreslin je moral skočiti skozi okno!

doncic Ekipa24.si

ZAROKA, ki je navdušila VSE V DVORANI! ...

Šport Podsmreka

Marko Kump slavil v Podsmreki

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.10.2012 12:53

Marko Kump je najboljšo sezono ekipe Adria Mobil kronal z zmago na zadnji dirki sezone. V nedeljo je v Podsmreki pri Ljubljani potekala še zadnja dirka dolge in izjemno uspešne sezone za kolesarje Adrie Mobil.

Na klasični krožni dirki za VN Avtomojster, so se na startu zbrali slovenski klubi, slovenski profesionalci, ki dirkajo za tuje klube ter tudi najboljši starejši in mlajši mladinci. Na 70 km dolgi dirki je kmalu po startu pobegnila trojica kolesarjev Pavel Gorenc (Adria Mobil), Jan Tratnik (Radenska) in Tim Mikelj (Sava). Trojica je složno kolesarila, ter med seboj razdelila vse tri leteče cilje na dirki. Največja prednost je znašala dve minuti. Kljub temu, da je imela ekipa Adrie Mobil Pavla Gorenca v begu, so se podali v lov in stavili na svojega sprinterskega aduta Marka Kumpa, ki je v letošnji sezoni zares blestel. Dva kroga do cilja je bil pobeg izničen, kolesarji Adrie Mobil pa so nadaljevali z narekovanjem močnega tempa. V zaključku je bil zadnji mož v vlaku Matej Mugerli izza katerega se je izstrelil Marko Kump in slavil z veliko prednostjo. Drugo mesto je osvojil Borut Božič (Astana), tretje pa Tim Mikelj (Sava), Mugerli je zasedel peto mesto. Marko Kump je po zmagi povedal: "Tako danes, kot celotno sezono sem imel ob sebi izvrstno ekipo, tako da gredo vse zahvale našim fantom."

Marko Kump je letos dosegel kar deset zmag, od tega šest zmag na kategoriziranih dirkah UCI, petkrat je stopil na drugo stopničko, še štirikrat pa na tretjo, kar mu je prineslo tudi majico vodilnega kolesarja v Europe Tour razvrstitvi. Po koncu najbolj uspešne sezone se seli v Pro Tour moštvo Saxo Bank – Tinkoff Bank. Ob tej priložnosti pa je še dodal: »Če bi lahko, bi s seboj v ekipo Saxo Bank vzel celotno moštvo Adrie Mobil , brez njih ne bi slavil rekordnih 10 zmag v letošnji sezoni.«


Rezultati dostopni na povezavi: 
adria-mobil-cycling.com/userfiles/adria-mobil-cycling.com/dokumenti/2012/AVTOMOJSTER.pdf