benjamin-netanjahu Svet24.si

Netanjahu: "Jasno hočem povedati, da bomo sami ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Šport Moskva

Mazejeva do četrtfinala

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.01.2013 19:38

Nemka Lena Dürr je zmagala na paralelni slalomu za svetovni pokal v Moskvi. Tina Maze je tako kot lani delila peto mesto, ker je izpadla v četrtfinalu. Med smučarji je zmagal Avstrijec Marcel Hirscher.

Šestnajst smučark in šestnajst smučarjev se je na severu Moskve pomerilo na paralelnem slalomu, ki je štel za točke svetovnega pokala. Preizkušnja je potekala na konstrukciji iz železa, na katero so ruski organizatorji naložili 5000 kubičnih metrov snega, tekmovalke in tekmovalci pa so morali na poti do cilja smučati mimo 19. vrat.

Najboljša smučarka sveta Tina Maze se je najprej pomerila z domačo smučarko, Anno Sorokino, jo v prvi vožnji ugnala za več kot pol sekunde, v drugi vožnji pa prednost še povečala in brez težav napredovala v četrtfinale. Druga tekmica se je izkazala za težavnejšo. To je bila Švicarka Wendy Holdener, ki je v prvem dvoboju startala bolje in potem tudi nadaljevala v tem slogu. Naša smučarka Švicarke do konca ni mogla ujeti in za njo zaostala 38 stotink. V drugo se je na pot podala bolje, toda Holdenerjeva je smučala odlično in premagala našo smučarko. Tina je bila na koncu uvrščena na peto mesto.

Do prve zmage v karieri je prišla Nemka Lena Duerr, ki je v finalu ugnala Slovakinjo Veroniko Velez Zuzulovo, tretja pa je bila Američanka Mikaela Shiffrin, ki je premagala Holdenerjevo. V moški konkurenci je slavil Avstrijec Marcel HIrscher pred Švedom Andreom Myhrerjem, Hrvat Ivica Kostelić pa je v malem finalu ugnal Nemca Felixa Neureutherja.