hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Cerklje na Gorenjskem

Mazejeva v top formi

Piše: Radio Krka, STA

Čas objave:
13.10.2012 21:41

Tina Maze, najboljša slovenska alpska smučarka, je pred prvo tekmo sezone, ki se bo z ženskim veleslalomom v Söldnu začela 27. oktobra, napovedala boj za svetovni vrh.

"Moj glavni cilj pa je, da bi bila vrhunska na vsaki tekmi posebej. Veliki kristalni globus ne more biti cilj, ki bi si ga lahko zastavila že na začetku sezone."

"Mislim, da se je potrebno osredotočiti na vsako tekmo posebej. Ko seštevaš je ena in ena dva, šele na koncu pa lahko opraviš končni obračun. Fizično sem dobro pripravljena, z Andreo Massijem sva dobro delala. Z Nežko Poljanšek prav tako in sem sedaj še bolj v ravnotežju na smučeh, saj je zelo pomembno ravnotežje trupa in poznejše korekcije voženj. Tako se že zelo veselim nove sezone," je začela Mazejeva.

Mazejeva še ne more povedati tega, kako ji bo šlo v Söldnu na smučeh. "Na zadnjem treningu v Hintertuxu so nam vratca stala pod kotom 30 stopinj, bilo je zelo vetrovno in deževno. V takih vremenskih razmerah gotovo ne bi bilo tekem. Vremenske razmere so bile katastrofalne in niti nisem veliko smučala. Toda kar ne ubija, krepi, zato sem prepričana, da smo na dobri poti. Moj cilj je, da bi bila čim bolj sproščena, zato veliko komuniciram z javnostjo tudi prek spletnih in socialnih omrežij in napišem in povem, kar sem in kar mislim. Na ta način lažje ohranjam mirnost. Ko pa se bo začel naporen tekmovalni ritem, bo tega seveda precej manj."

Mazejeva se že veseli treningov na snegu. "Danes grem na sneg in ta trening bo pravi pokazatelj moje smučarske forme. Ne vem, kakšno bo vreme na prvi tekmi in če bo morebiti potrebno tekmo odpovedati. S tem se ne obremenjujem. To je posebna preizkušnja in je težko napovedovati izide. Sama malce pogrešam ekipo, da bi se lahko primerjala z drugimi in sem malce v temi. Vendar imam veliko željo pokazati, kaj smo napravili v pripravah. Vadba je bila dobra in smo precej napredovali. Sem bolje pripravljena, kot sem bila v minulih sezonah. Že tedaj je bila raven sicer vrhunska, vendar smo sedaj stopili še stopničko višje, kar se tiče fizične priprave. Počutim se zelo samozavestna in močna, želim si čim prej začeti tekmovati, da bom dejansko videla, kje sem."

Tekmice ostajajo iste, kot v zadnjih sezonah, ko je je bila v skupnem seštevku svetovnega pokala pred Črnjanko le Američanka Lindsey Vonn. "Vonnova je gotovo najboljša smučarska zadnjih sezon. Dvoboj z njo gotovo bo, vendar kot moj posredni cilj. Želim si jo premagati. Toda prvenstveno se želim izgraditi sama in čim bolje smučati, ker med tekmo ob meni ne bo Lindsey Vonn, ampak bom na progi sama ... Malo sem bila presenečena, ko je izrazila željo, da bi nastopila na moškem smuku svetovnega pokala. Vendar sem po razmišljanju ugotovila, da njen nastop na moški tekmi na terenu, kjer potem poteka tudi ženski svetovni pokal, ni pravičen do ostalih smučark, ker bi bila zaradi poznavanja terena gotovo v prednosti. Pozneje pa sem prišla do sklepa, da vse to niti ni moja stvar."

Pred Tekmo v Söldnu je optimističen tudi Massi, vodja ekipe Tine Maze. "Mislim, da bomo letošnjo sezono začeli lažje, kot lansko, ko smo se dolgo odločali, ali bomo uporabili krajše ali daljše veleslalomske smuči. Mislim, da tokrat teh težav ne bo. Ekipa ostaja v podobni sestavi, kot je bila v prejšnji sezoni. Nežka Poljanšek bo kot fizioterapevtka sodelovala le občasno, trener Livio Magoni je ostal, nov pa je italijanski serviser Andrea Vianello, ki je bil tudi trener v španski ekipi. Tako da ve, za kaj gre pri vsem. S Tino zelo dobro komunicirata, kar je za pripravo opreme ključnega pomena. Ko Mazejeva pove neko informacijo, jo zna uporabiti," je pojasnil Massi.