sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Šport München

Mazejevi pa 50. stopničke v karieri

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.01.2013 18:42

Tina Maze je na paralelnem slalomu v Münchnu z 2. mestom osvojila jubilejne 50. stopničke v karieri, v velikem finalu pa je morala priznati premoč Slovakinji Veroniki Velez Zuzulovi.

V finalu paralelnega slaloma se je Slovenki po robu postavila Slovakinja Veronika Velez Zuzulova. Prva vožnja je bila izenačena vse do prelomnice, ko je Mazejeva na rdeči progi naredila napako, kar je Zuzulova dodobra izkoristila in si pred drugo vožnjo prismučala maksimalno prednost 50 stotink.

V polfinalu je Mazejeva premagala Tanjo Poutiainen. V prvi vožnji sta Slovenka in Finki v cilj prišli s povsem istim časom, v drugo pa je Mazejeva za 13 stotink prehitela tekmico.

Mazejeva, prva nosilka paralelnega slaloma v Münchnu, je v osmini finala dvakrat zanesljivo premagala Avstriko Bernadette Schild. Črnjanka je nato izgubila prvo vožnjo četrtfinalnega dvoboja z Mario Pietilae-Holmner, v drugo pa je Švedinjo ulovila in na koncu prehitela za pičli dve stotinki!


30 tisoč ljudi v olimpijskem parku

Spektakel na novega leta dan poteka v münchenskem olimpijskem parku pred 30 tisoč ljudmi. Na umetno zgrajenem hribčku je postavljena 200 metrov dolga proga z 19 vratci, ki pa so veleslalomska. Slalom šteje tako za slalomske točke kot tudi za skupni seštevek svetovnega pokala, v katerem ima Mazejeva že več kot tisoč točk in je na odlični poti, da prvič osvojil veliki kristalni globus.

Zaradi izpada prvih dveh zasledovalk Marie Höfl-Riesch in Kathrin Zettel že v osmini finala je Mazejeva še dodatno utrdila vodstvo v skupnem seštevku.