Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Miami

Miami na krilih Dragića izsilil sedmo tekmo

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
14.05.2016 08:14

Košarkarji Miami Heat so v četrtfinalu končnice severnoameriške lige NBA doma premagali Toronto Raptors s 103:91 ter izsilili sedmo tekmo, ki bo odločila potnika v predzadnji krog.

(Foto: facebook.com/MiamiHeat)

Goran Dragić je prispeval 30 točk, kar je njegov najboljši dosežek v končnici.

Miami je bil že na robu izpada, saj je imel Toronto z izidom 3:2 že prvo zaključno žogo za uvrstitev v finale vzhodne konference lige NBA. A so košarkarji s Floride pripravili preobrat ter še ohranili upanje v boju za naslov prvaka.

Ključni igralec Miamija je bil slovenski organizator igre Dragić, ki je prikazal najboljšo predstavo v končnicah lige NBA. Tridesetletni Ljubljančan je vpisal 30 točk, kar je njegov najboljši dosežek v končnici. V 38 minutah na parketu je dodal še sedem skokov in štiri podaje, zadel je tudi vse štiri proste mete, dodal dve trojki (2-5), ob metu za dve točki 12-21. Večjo minutažo pri Miamiju je imel le Luol Deng 41 minut (2 točki). Drugi igralec Miamija je bil Dwyane Wade, ki je dodal 22 točk za zmago na šesti tekmi konferenčnega polfinala ter poravnan skupni izid 3:3 v zmagah.

Pri gostujočem moštvu sta bila znova v ospredju Kyle Lowry (36 točk) in DeMar DeRozan (23 točk), ki sta skupaj osvojila 59 točk za Toronto ter edina iz moštva dosegla dvojno število točk. Toronto je znova igral brez visokega litvanskega centra Jonasa Valančiunasa, ki si je na tretji tekmi konferenčnega polfinala poškodoval gleženj. Pri vročici s Floride pa je manjkal center Hassan Whiteside zaradi poškodbe kolena.

Odločilna sedma tekma bo v noči na ponedeljek v Torontu. Zmagovalec obračuna si bo zagotovil konferenčni finale s Cleveland Cavaliers, ki je s 4:0 v zmagah izločil Atlanta Hawks. Na Zahodu se bosta v konferenčnem finalu pomerili ekipi Golden State Warriors in Oklahoma City Thunder, ki so s 4:2 v zmagah izločili San Antonio Spurs. Branilci naslova lige NBA Golden State so s 4:1 v zmagah odpravili Portland Trail Blazers.