Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport

Miha Zarabec in Petra Kramar športnika leta

Piše: R.K.

Čas objave:
11.03.2022 16:40

Včeraj je v Kulturnem domu Mirna potekala medobčinska športna prireditev občin Trebnje in Mirna Športnik leta 2021 v organizaciji Športne zveze občin Trebnje in Mirna. Na prireditvi so nastopili: mlada nadobudna harmonikaša Ambrož Nose in Matic Jarm iz Glasbene šole Trebnje, ansambel Vzrock in skupina Soreline.

Gostje prireditve so bili predstavnik Olimpijske komiteja Slovenije in obenem predsednik Športne zveze Novo mesto mag. Metod Jerman, predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović in olimpionik Miroslav Cerar. Na športni prireditvi so bili med poleg slednjih gostov podeljevalci športnih priznanj še župan Občine Trebnje Alojzij Kastelic, župan Občine Mirna Dušan Skerbiš in podžupan Zoran Remic, predsednik Športne zveze občin Trebnje in Mirna Dejan Smuk, ter člani Strokovnega sveta za izbor Športnika leta Janez Prosenik iz AMD Trebnje, Silva Zupančič iz Kegljaškega kluba Trebnje, David Jerič iz SK Zabrdje in sekretar Športne zveze občin Trebnje in Mirna Leon Lobe.

Športnik leta 2021 011.JPG
Prejemnika športnega priznanja za izjemne športne dosežke s predsednikom ŠZ Novo mesto in predstavnikom Olimpijskega komiteja Slovenije mag. Metodom Jermanom in članico vodstva ŠZ TIM Silvo Zupančič.
Samo Kobal

Strokovna komisija Športne zveze občin Trebnje in Mirna je za športnika leta 2021 razglasila rokometaša Miho Zarabca iz Trebnjega, ki je v preteklem letu s klubom THW Kiel iz Nemčije osvojil naziv državnih in pokalnih klubskih prvakov. Za športnico leta 2021 je razglasila rokometašico Petro Kramar iz Zabrdja pri Mirni, ki je bila v preteklem letu z rokometno reprezentanco Slovenije na svetovnem prvenstvu. Najboljša športna ekipa 2021 pa prihaja iz članskih vrst Rokometnega kluba Trimo Trebnje, ki je v preteklem letu osvojila naslov državnih podprvakov in se uvrstila v skupinski del Evropske lige.

Športnik leta 2021 013.JPG
Prejemnika športnega priznanja za dolgoletno delo s predsednikom NZS Radenkom Mijatovičem in članom vodstva ŠZ TIM Janezom Prosenikom.
Samo Kobal

Športni znak 2021 so prejeli državna podprvakinja v članskem badmintonu Nika Arih iz Mirne, njena klubska kolegica Jerca Bajuk iz Mirne, ki je osvojila 3. mesto med posameznicami na državnem prvenstvu v badmintonu, Nik Zupančič iz Trebnjega za osvojeno 3. mesto na državnem prvenstvu v mešanih dvojicah in članska ekipa Badmintonskega kluba Mirna za osvojen naslov državnega podprvaka.

Poleg vseh športnih priznanj, pa je bilo letos zopet atraktivno priznanje Športnik leta po izboru navijačev, ki ga je tokrat prejela Darja Mlakar iz ŠRD Petanka Čatež.

Športnik leta 2021 021.JPG
Športnik leta 2021
Samo Kobal

Priznanje za mladega športnika leta 2021 sta prejela mladi motokrosist Žan Oven iz Velikega Gabra pri Trebnjem in mlada igralka tenisa Lina Sarhatlić iz Trebnjega. Priznanje za mlado športno ekipo leta 2021 je prejela Atletska ekipa dečkov Osnovne šole Trebnje, ki je v svoji kategorijo osvojila naslov osnovnošolskih državnih prvakov.

Športno plaketo za dolgoletno delo v športu sta prejela Mirnčana Franc Progar iz Strelskega kluba Trebnje in nekdanji dolgoletni nogometni sodnik in funkcionar ter tajnik športne zveze Boško Vujasin.

Posebno priznanje za izjemne športne dosežke za leto 2021 sta prejela plesalec športnega paraplesa Klemen Dremelj, ki je v tej kategoriji s soplesalko Laro Nedeljković osvojil naslov državnih prvakov v latinskoameriških plesih in v kombinaciji desetih plesov, ter 2. mesto na svetovni lestvici v kategoriji Combi Standard Class 2 in Darja Darinka Mlakar, članica Športno rekreativnega društva Čatež, ki je osvojila naslov najboljše igralke petanke v državi.

Športnik leta 2021 017.JPG
Športnik leta 2021
Samo Kobal

Podeljeno je bilo tudi jubilejno priznanje za 30 letno uspešno delovanje Badmintonskega kluba Mirna, ki ga je prevzel predsednik Aljoša Turk in za 50 letno uspešno delovanje Kegljaškega kluba Trebnje, ki ga je prevzela predstavnica kluba Silva Zupančič.

Športna zveza občin Trebnje in Mirna je olimpioniku Miroslavu Cerarju podelila zahvalno listino za njegovo dolgoletno sodelovanje na športnih prireditvah pod okriljem občin Mirna in Trebnje, ter Športne zveze občin Trebnje in Mirna.

Športnik leta 2021 019.JPG
Športnik leta 2021
Samo Kobal