Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport

Minuli vikend udeležba novomeških gimnastičarjev na dveh tekmovanjih

Piše: R.K.

Čas objave:
24.10.2022 07:47

Dekleta Gimnastičnega društva Novo mesto so se v soboto, 22.oktobra, udeležila prvenstvenega tekmovanja Zelene jame v športni gimnastiki.

Kot prve so na tekmovalni podij stopile deklice mednarodne in nacionalne stopnje. Posamično je v kategoriji mlajših deklic Ema Lesjak v mnogoboju osvojila peto mesto, med starejšimi deklicami pa Živa Tomažič prav tako v mnogoboju drugo mesto. Larisa Može je v kategoriji kadetinj tekmovala samo na gredi, kjer si je prislužila tretjo oceno.

V nacionalni stopnji je tekmovala Klara Šterk in osvojila šesto mesto.

V drugem turnusu so svoje vaje prikazale deklice 5. in 6. stopnje. Deklice 5. stopnje (Nika, Živa, Julija) so zasedle ekipno četrto mesto. Posamično se je najvišje uvrstila Nika Belavič, ki je bila deseta.
Deklice 6. stopnje (Tina, Tija, Ema) so bile ekipno tretje, posamično pa je prav tako deseto mesto osvojila Tina Ovniček.

V nadaljevanju tekmovanja so se zvrstile še deklice od 1. - 4. stopnje. V 1. stopnji je tekmovalo 13 deklic. Prva ekipa GD Novo mesto je osvojila drugo mesto (Paula, Eva, Zala, Ema, Mia), druga ekipa osmo mesto (Iza, Maša, Anja, Ema, Vida) in tretja ekipa dvanajsto mesto (Naja, Sofia, Lara).

Posamično so bile v 1. stopnji do 8 let med prvih deset uvrščene tri deklice: Eva Mihelič peta, Mia Butalin osma in Ema Škrbec deveta. V 1. stopnji nad 8 let je Zala Zagorc tekmovala izvrstno in si priborila zmago, njen uspeh je dopolnila še Paula Jakše, ki je bila odlična druga. Med deset najboljših sta se uvrstili še Maša Grubar, ki je bila peta in Anja Saje pa deveta.

V 2. in 3. stopnji smo imeli samo po dve tekmovalki. Med njimi je najboljše mesto zasedla Sara Berk v 2. stopnji nad devet let.

Četrta stopnja je ekipno osvojila bronasto medaljo (Klara, Neža, Vita, Nika). Posamično je Vita Dolinar osvojila peto, Neža Primc pa osmo mesto.

V nedeljo, 23. oktobra, je v Mariboru potekalo Odprto prvenstvo v skokih z male prožne ponjave. Tekmovanja se je udeležilo šest dečkov iz Gimnastičnega društva Novo mesto. V kategoriji mlajših dečkov smo imeli dva predstavnika. Bolje se je izkazal Vid Mrak, ki je zasedel deseto mesto.
Starejši dečki so ekipno zasedli tretje mesto, posamično pa je bil najboljši Vanja Milosavljević, ki je bil osmi.