sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Šport Latvija

Mladi odbojkarji zanesljivo proti Ukrajincem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.01.2013 16:28

Slovenska kadetska reprezentanca je po porazu v 1. krogu proti Rusom v Olimpijskem centru v latvijski Jelgavi, v 2. kolu kvalifikacij za EP 2013 dosegla tudi prvo zmago.

Varovanci Iztoka Kšele so bili s 3:1(-24,17,22,13) boljši od Ukrajincev. Za Slovenijo je največ točk prispeval David Kumer, za Ukrajince pa Stanislav Azarov. Jutri pa se bodo mladi Slovenci ob 17:00 po lokalnem času pomerili z Estonijo.

Barve naše regije zastopata Primož Vidmar (MOK Žužemberk) in Sergej Drobnič (MOK Kočevje).


Moška ekipa, ki je bila formirana v lanskem aprilu, je preteklo leto zaključila z zmagoslavjem na tekmovanju MEVZA v Mariboru. Po besedah glavnega trenerja Iztoka Kšele, so priprave potekale brezhibno: »Rad bi se zahvalil vsem klubom, ki nam dajejo reprezentante, da so nam pomagali pri izvedbi plana priprav te reprezentance. Fantje so trdo delali, zmaga na prvenstvu MEVZA v Mariboru pa potrjuje, da smo dobro delali, saj smo brez poraza osvojili prvo mesto.« Prvi strateg moške reprezentance v Latvijo zato potuje z dobrimi občutki: »Prav vsi igralci in tudi moja pomočnika Mitja Jež in Zoran Kedačič so pokazali veliko volje in pravi odnos do reprezentance, zato z optimizmom potujemo v Latvijo, kjer si bomo v družbi elitnih evropskih reprezentanc poskušali izboriti pot na EP. Stanje v reprezentanci je dobro, nekaj malenkostnih poškodb je sicer prisotnih, toda prepričan sem, da bodo fantje stisnii zobe in v Latviji pokazali pravo igro,« pa je zaključil Kšela.

Turnir bo potekal od 3. do 7. januarja.