radio1 Svet24.si

Janša s Kurzem na Triglav, Avdić s Pitschko na ...

operacija, kirurginja Svet24.si

Kirurginja zarezala v napačno nogo! Kazen 2700 ...

Ursula von der Leyen Svet24.si

Predsednica Evropske komisije o obveznem cepljenju...

jezus janez jansa pf ukom Reporter.si

Ali se bodo danes poslanci NSI odločili za Jezusa...

janez-janša, sds Necenzurirano

Inšpekcija: SDS ni kršila vladnega odloka, ker ...

GZS Odkrito.si

Bomo ostali brez prireditev?

grilc 11 Ekipa24.si

GROZLJIVO! Znane PODROBNOSTI o smrti slovenskega ...

Šport Dobova

MRD Dobova se vrača v končnico lige za prvaka Slovenije

Piše: MRD Dobova

Čas objave:
10.03.2020 09:44

Igralci MRD Dobova, so si prejšnji petek, z zmago v 21. krogu 1. NLB rokometne lige priborili uvrstitev v ligaški play-off oziroma v ligo za prvaka Slovenije. Po besedah direktorja Mihaela Kostevca je sezonski cilj dosežen. »Po 24-ih letih smo v vodstvu kluba uspeli sestaviti ekipo, ki navdušuje v prvenstvu in ima izkušeno ter kvalitetno jedro ekipe. Naša glavna aduta sta kolektivni duh in zvesti navijači,« dodaja direktor.

Dobovske prvoligaše vodi trener Benjamin Teraš, ki pravi: " Z ekipo MRD Dobova smo dosegli izvrsten rezultat, ki nam ga pred začetkom prvenstva ni pripisoval nihče. Igralci so sprejeli način dela in se na vsakem treningu trudijo, da izboljšajo svoje in ekipne sposobnosti. Le trdo delo in predanost vseh ob podpori vodstva je zaslužno za ta rezultat. Sezone seveda ni konec in v vsaki tekmi bomo še naprej dali vse od sebe. Vse se začne in konča na treningu in z zavzeto vadbo bomo nadaljevali. Mesto v končnici ni naš osnovni cilj, želim da igralci napredujejo in ta napredek kažejo v tekmah proti najboljšim slovenskim ekipam. Pomembno je tudi, da zadržimo večino igralcev in tako že sedaj začnemo neke vrste pripravo za naslednjo sezono. Verjamem da bodo vodilni to zagotovili in da nas bo lokalno okolje še dodatno podprlo, saj je to velik rezultat za šport v Dobovi in v občini Brežice.«

Nadaljevanje z delom na razvoju vseh selekcij
Čeprav je članska ekipa trenutno največji hit, glavno vodilo Uprave MRD Dobova ostaja gradnja dela z mladimi in ohranitev standardov male šole rokometa. »Dolgoročni cilj je razviti t. i. domače/posavsko igralsko jedro, kar bomo dosegli z močno podporo mladinski ekipi in nadaljnjimi vložki v prvoligaško člansko ekipo, ki je na nek način promotor dobovskega rokometa in zaradi katere si mladi še bolj želijo vstopati v rokometni svet,« je zaključil Kostevc.