humanity-4150261_1920 Dobra karma

Tarot napoved: lahko pričakujemo generacijo ...

uroš urbanija Svet24.si

Prvak SDS ponovno vpoklical zvestega in uslužnega...

raz20 009 Reporter.si

Kdo ureja okolico vile Zmaga Jelinčiča v ...

Maha Vajiralongkorn Svet24.si

Kontroverzni kralj se je v Alpah »samoizoliral« ...

Vlado Kreslin Necenzurirano

Kdo je že zaprl s.p.? Helena Blagne, Vlado ...

ZvezdePlesejo_skupinska_pokoncna2 (1) Odkrito.si

Zvezde plešejo - To se jim dogaja sedaj!

trenerka Njena.si

Nataši Gorenc umrl oče, strah jo je za mamo

Šport Dobova

MRD Dobova se vrača v končnico lige za prvaka Slovenije

Piše: MRD Dobova

Čas objave:
10.03.2020 09:44

Igralci MRD Dobova, so si prejšnji petek, z zmago v 21. krogu 1. NLB rokometne lige priborili uvrstitev v ligaški play-off oziroma v ligo za prvaka Slovenije. Po besedah direktorja Mihaela Kostevca je sezonski cilj dosežen. »Po 24-ih letih smo v vodstvu kluba uspeli sestaviti ekipo, ki navdušuje v prvenstvu in ima izkušeno ter kvalitetno jedro ekipe. Naša glavna aduta sta kolektivni duh in zvesti navijači,« dodaja direktor.

Dobovske prvoligaše vodi trener Benjamin Teraš, ki pravi: " Z ekipo MRD Dobova smo dosegli izvrsten rezultat, ki nam ga pred začetkom prvenstva ni pripisoval nihče. Igralci so sprejeli način dela in se na vsakem treningu trudijo, da izboljšajo svoje in ekipne sposobnosti. Le trdo delo in predanost vseh ob podpori vodstva je zaslužno za ta rezultat. Sezone seveda ni konec in v vsaki tekmi bomo še naprej dali vse od sebe. Vse se začne in konča na treningu in z zavzeto vadbo bomo nadaljevali. Mesto v končnici ni naš osnovni cilj, želim da igralci napredujejo in ta napredek kažejo v tekmah proti najboljšim slovenskim ekipam. Pomembno je tudi, da zadržimo večino igralcev in tako že sedaj začnemo neke vrste pripravo za naslednjo sezono. Verjamem da bodo vodilni to zagotovili in da nas bo lokalno okolje še dodatno podprlo, saj je to velik rezultat za šport v Dobovi in v občini Brežice.«

Nadaljevanje z delom na razvoju vseh selekcij
Čeprav je članska ekipa trenutno največji hit, glavno vodilo Uprave MRD Dobova ostaja gradnja dela z mladimi in ohranitev standardov male šole rokometa. »Dolgoročni cilj je razviti t. i. domače/posavsko igralsko jedro, kar bomo dosegli z močno podporo mladinski ekipi in nadaljnjimi vložki v prvoligaško člansko ekipo, ki je na nek način promotor dobovskega rokometa in zaradi katere si mladi še bolj želijo vstopati v rokometni svet,« je zaključil Kostevc.