sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Šport Novo mesto

Na dirki odločali milimetri

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.03.2016 05:21

Pred kolesarji Adrie Mobil je ena pomembnejših dirk v sezoni GP Adria Mobil, ki bo v nedeljo 3. aprila. Iz Belgije in Italije prihajajo spodbudne novice o uspehih predvsem mladih kolesarjev do 23 let. Domen Novak je blestel v Italiji. Davida Pera so do stopničk ločili le milimetri.

Domen Novak je na dirki Coppi e Bartali dva dni nosil majico za najboljšega mladega kolesarja. Zadnji dan ga je za pičle štiri sekunde premagal Kolumbijec Egan Arley Bernal, Z Juretom Golčerjem sta borbala do konca, vendar je bil Kolumbijec na koncu boljši. Skupno je zmagal Rus Sergey Firsanov. Domen Novak in Jure Golčer sta se uvrstila na skupno 18. oziroma 19 mesto.

Na belgijski klasiki Gent-Wevelgem (U23) je blestel David Per, ki je dosegel 4. mesto, kar je najboljša slovenska uvrstitev v zgodovini dirke. V cilj so skupaj prišli štirje kolesarji in milimetri so odločali o zmagovalcu. David Per: »Dirka je bila vseskozi nervozna in borba za pozicije. Od začetka smo naredili večjo krog, kjer je bil močan veter, zato je skupina večkrat razpadla. Sam sem bil vedno spredaj in sem se vseskozi odlično počutil. Na koncu smo imeli se dva kroga z 3 klanci na krog. Eden od teh je bil tlakovan, ta je tudi naredil največjo selekcijo. Zadnji krog smo na vrhu le tega ostali trije kolesarji, kasneje sta nas ujela se dva. Složno smo narekovali tempo in uspeli priti do cilja pred glavnino. V sprintu za zmago sem uspel iztržiti le 4. mesto. Z rezultatom sem zadovoljen in z veseljem pričakujem GP Adria Mobil in Dirko po Flandriji, ki bo čez 14 dni«.

Ali so učenci prehiteli učitelje? To se je pri Adriinem mehaniku zgodilo že kako leto nazaj.