Anton Lukančič slika Svet24.si

37-letni Anton se je v ponedeljek odpeljal v ...

Bojan Manojlović Svet24.si

Bojan je Andrei pomenil nov začetek v življenju,...

aleksander-jereb Necenzurirano

Rekordni nakup v Radomljah: za posestvo odštel ...

milan kucan m24 Reporter.si

Šok za sončnega kralja Roberta Goloba: njegova ...

djokovic Ekipa24.si

Nole se je fotografiral z mladeniči in iz žepa ...

Tamara Goričanec Odkrito.si

Zaradi tega još*e rastejo!

timi zajc Ekipa24.si

Njen največji junak: Zajca po izjemnem poletu ...

Šport

Na Dirki po Slovaški uvodni prolog Britancu Ethanu Vernonu, David Per najboljši od naših

Piše: R.K.

Čas objave:
14.09.2022 11:54

Včeraj se je na Slovaškem začela 66. Dirka po Slovaški (Okolo Slovenska), na kateri nastopa 146 kolesarjev iz 27 držav, med njimi tudi Kristijan Koren, Gal Glivar, Nik Čemažar, Tilen Finkšt, Aljaž Jarc, David Per in Kristjan Hočevar.

Dirka, ki sodi v UCI kategorijo 2.1, se bo končala v soboto, 17. septembra. Kolesarje čakajo zanimive in razgibane etape, v petih dneh bodo prevozili skoraj 728 km. Konkurenca je izjemna, saj na dirki nastopajo štiri ekipe World Toura, šest ekip Pro Toura, ena nacionalna ekipa in deset kontinentalnih ekip, med njimi tudi KK Adria Mobil.

Včerajšnji uvodni prolog, 7 km posamično vožnjo na čas v Petržalki, je dobil Britanec Ethan Vernon (Quick-Step Alpha Vinyl Team), pred klubskima kolegoma, Čehom Josefom Černyem (+ 7 sek) in Dancem Michaelom Morkovom (+ 15 sek). Naš najboljši je bil David Per na 52. mestu (+ 40 sek).

Danes bo na sporedu prva, ravninska etapa od Šamorina do Trnave, pobratenega mesta z Novim mestom, dolga 142,3 km. Start etape bo ob 13,45 uri, cilj pa predvidoma okoli 17,15 ure. Na progi bodo trije leteči cilji in gorski cilj 2. kategorije (Červeny Kamen). Kolesarski strokovnjaki pričakujejo, da bo zmagovalca odločil sprint glavnine.

Od 16. dre dalje bo današnja etapa v neposrednem prenosu na televizijskem programu Eurosport 1.