reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport

Na Kandijski v pešca

Piše: R.K.

Čas objave:
21.02.2023 13:04

Včeraj se je na Kandijski cesti v Novem mestu zgodila prometna nesreča, v kateri je 34-letna voznica trčila v 45-letnega pešca.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 224 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Brežicah so zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 17-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Šentjerneju kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Trčila v pešca

20. 2. nekaj po 8.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Kandijski cesti. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 34-letna voznica osebnega avtomobila, ki je na prehodu za pešce trčila v 45-letnega pešca, ki je pravilno prečkal cesto. Lažje poškodovanega pešca so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zoper voznico bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov uvedli prekrškovni postopek.

Obtičal na železniških tirih

Okoli 21.30 so bili črnomaljski policisti obveščeni, da je med Semičem in Črnomljem na železniških tirih obtičalo vozilo. Oviro so pristojni zavarovali do prihoda gasilcev, ki so vozilo odstranili. Policisti so ugotovili, da je 57-letni voznik zapeljal preko tračnic in med obračanjem vozila obstal na tirih. V litru izdihanega zraka je imel 0,65 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

Poškodovanje tuje stvari

Na Trdinovi ulici v Novem mestu je med 18. 2. in 19. 2. nekdo poškodoval garažna in vhodna vrata stanovanjske hiše in s tem povzročil za okoli 1000 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Nova vas ob Sotli) izsledili in prijeli 19 državljanov Rusije, sedem državljanov Kube, šest državljanov Konga, pet državljanov Turčije, pet državljanov Sierra Leone, dva državljana Pakistana, dva državljana Indije, državljana Alžirije in državljana Kosova. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.