robert golob bobo7 Svet24.si

Jasno je, da bo Golob prevzel že oblikovano ...

truplo, simbolična Svet24.si

Policisti ugotovili identiteto ženske, ki so jo ...

jordan smrt Svet24.si

Umrla zvezdnica resničnostnega šova

mozina jansa Reporter.si

»Ko sem Možino prosil, naj podpre Reporter z ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Koalicija v amnestijo Janše, Počivalška in ...

jelena-rozga Odkrito.si

Jelena Rozga spregovorila o svoji bolezni ...

dalila jakupovic Ekipa24.si

Slovenska tenisačica KOLAPSIRALA ZARADI ...

Šport Črnomelj

Na Kolpi v klasičnem spustu najhitrejši Simon Oven

Piše: STA

Čas objave:
13.04.2019 07:38

S tekmo klasičnega spusta na divjih vodah se je na Kolpi včeraj začel tridnevni tekmovalni program, ki danes prinaša še ECA evropski pokal v sprintu na divjih vodah in slalomsko tekmo, jutri pa pokal Petra Klepca v slalomu na divjih vodah. V klasičnem spustu je med kajakaši zanesljivo zmagal Simon Oven.

Oven je še drugi vikend zaporedoma suvereno zmagal v preizkušnji klasičnega spusta na divjih vodah. Po tem, ko je prejšnji konec tedna priveslal do naslova državnega prvaka v klasiki na Savi Dolinki, je bil tokrat nepremagljiv še na mednarodni tekmi v Osilnici. Za progo je potreboval 11 minut, 16 sekund in 57 stotink, kar je bilo osemnajst sekund in pol manj kot njegov klubski in reprezentančni kolega Anže Urankar. Na tretje mesto je priveslal še en član KKK Ljubljana Tim Novak.

Med mladinci je bil v konkurenci kajakašev najhitrejši Urban Novak, član Kanu kluba Simon. Na odru za zmagovalce sta se mu pridružila kajakaša kluba Drina Marko Jović in Matija Vezović.Med kajakašicami v konkurenci mladink je bila najboljša Ana Šteblaj, kajakašica KKK Ljubljana. Na drugo mesto je priveslala Nika Ozimc iz Kajak kanu kluba Krško, tretja pa je bila Hrvatica Maja Štimac.

V kanuju so prva tri mesta zasedli hrvaški spustaši. Večkratni svetovni prvak Emil Milihram je slavil pred Tomislavom Hohnjecem in Igorjem Gojićem. Med mladinci je v kanuju zmagal Taj Kevin Bizjak iz Kajak kanu kluba Krško, za njim pa se je uvrstil Hrvat Maks Smadilo.