Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Novo mesto

Na mladinskem DP mladi SU-jevci prijetno presenetili

Piše: R.K.

Čas objave:
10.05.2021 08:23

V Rakeku je ta konec tedna potekalo jubilejno 30. Državno prvenstvo za mladince in mladinke, na katerem so barve Novega mesta branili tudi igralci in igralka ŠD SU.

"Kljub temu, da smo tokrat nekajkrat ostali prekratki za medaljo, sem zadovoljen z igro, ki so jo naši igralci in igralka prikazali," pravi trener Uroš Slatinšek.

Najboljše igre sta prikazala Mitja Omerzel in Lana Slatinšek
Mitja Omerzel, ki je bil več mesecev odsoten s tekmovalnih prizorišč zaradi poškodbe kolena, je v dramatičnem četrtfinalu izgubil v odločilnem sedmem setu proti kasnejšemu prvaku Aljažu Godcu iz Fužinarja ter med posamezniki zasedel 5. mesto. V dvojicah je skupaj z Goltnikom iz Mengša enako obstal v četrtfinalu, medtem ko sta z mlado Lano Slatinšek, najmlajšo igralko na prvenstvu, prvič skupaj zaigrala mešane pare in v osmini finala s tesnim
1:3 izgubila proti kasnejšima prvakoma iz Fužinarja Aljažem Godcem in Nušo Kadiš. "Mitja je prikazal res dobre igre. Kolo prej je brez izgubljenega seta premagal domačina Stražišarja in glede na kvaliteto igre v četrtfinalu sem res vesel, da se razvija v izrednega igralca. Koleno še ni 100 odstotno, a verjamem, da ko bo zaupal in povsem prenašal težo na desno nogo, bo igra še boljša," je povedal trener Uroš Slatinšek.

Lana Slatinšek je bila najmlajša igralka oziroma še mlajša kadetinja, ki je presenetila vse in se uvrstila med 16 najboljših mladink v Sloveniji ter osvojila končno 9. mesto. V osmini finala je izgubila proti Novomeščanki Kim Kastelic s tesnim izidom 1:3 v setih. V dvojicah je skupaj z igralko iz Logatca Terezo Kavčič izgubila šele v četrfinalu in za las izgubila medaljo. Čeprav je še mlajša kadetinja in je prvič nastopila na mladinskih tekmovanjih, je s svojimi nastopi presenetila vse SU-jevce. 

V finalni del turnirja sta se uvrstila tudi Mark Gazvoda, ki je izgubil v šestnajstini finala proti Goltniku iz Mengša. V osmini finala pa je izgubil še Andraž Zupančič, in sicer proti Podoniku iz Logatca, kateremu je uspelo osvojiti tudi posamično medaljo, čeprav je še kadet. V paru sta Andraž in Mark zasedla 5.mesto. Kljub temu, da sta kadeta, sta se uspela prebiti vse do četrtfinala, nato pa sta tam izgubila proti kasnejšima državnima prvakoma Godcu in Žigonu iz ravenskega Fužinarja. V skupinah sta tretje mesto osvojila Maj Murn in Jure Gruden, ki se nista uvrstila v finalni del turnirja. Maj Murn je z Ano Gergek iz Keme Puconci presenetil v prvem kolu turnirja dvojic, ko sta premagala navezo med posamično državno prvakinjo Saro Tokič in Aljaža Goltnika iz Mengša. "Imam mešane občutke, ker smo bili velikokrat blizu medalje, a niti enkrat stali na stopničkah. Tudi žreb nam v nobeni kategoriji ni bil naklonjen, a vseeno optimistično zremo naprej na druga državna prvenstva, ki bodo sledila. Izredno vesel sem, da Mitja napreduje po svoji poškodbi in da je Lana tudi proti starejšim igralkam prikazala zrelo igro. Bi pa še čestital NTK Fužinar InterDiskont, ki je letos pometel s konkurenco in osvojil 3 naslove pri moških in še veliko medalj v različnih disciplinah," je misli ob koncu mladinskega DP strnil Uroš Slatinšek.


Uspešni tudi v 3. ligi
Medtem ko se je prva ekipa ŠD SU kot neporažena uvrstila v končnico 1. STNL (le-ta se začne 5. junija), pa je te dni tekmovalno aktivna druga ekipa ŠD SU, ki igra v 3. SNTL. V petek je odigrala zaostalo tekmo 1. Kroga proti igralcem iz Vrhnike. Čeprav so bili Vrhničani, ki so dosti starejši in izkušenejši, na papirju favoriti, se Novomeščani niso nameravali predati. V dobri uri in pol so mladi SUjevci strli odprl igralcev Vrhnike in slavili s 5:1. Maj Murn in Andraž Zupančič sta zmagala oba svoja dvoboja, eno točko pa je prispeval še Mark Gazvoda. Naslednja tekma 3.lige bo lokalni derbi proti igralcem iz nasprotnega brega Krke.