jasmina kandorfer Dobra karma

"Ljudi testiramo in uporabljamo intuicijo," je ...

Igor Kojić, Severina Svet24.si

Severina s tem zaprla usta dvomljivcem

Video Reporter.si

Domoljubna pesem z besedilom premierja Janše ...

koronavirus, slovenija Svet24.si

V torek 39 na novo okuženih, umrli sta dve osebi

sircelj Necenzurirano

Največje "luknje" v megu zakonu

4 Igor Jelen Iggy - foto osebni album Odkrito.si

»Zadnje tri tedne ni bilo nikakršnih opozoril«

delovna-akcija, družina-ržen Njena.si

Luksuz in revščina: So Rženovi pretentali POP TV?

Šport Prilipe

Na Prilipah bo brnelo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.05.2013 07:26

Na Prilipah pri Brežicah so pripravili prvo tekmo in spopad najboljših motokrosistov za naslov državnega prvaka. Na dirki bo nastopil Tim Gajser, član elitne skupine dirkačev za svetovno prvenstvo v kategoriji MX2.

Po besedah organizatorjev AMD Brežice, je sedaj vse nared za prvi letošnji obračun najboljših domačih motokrosistov za naslov državnih prvakov v sezoni 2013.

Praznični termin mu namreč dopušča nastop na prvi domači dirki, ki bo ta četrtek pri Brežicah, le dan zatem, pa že leti na portugalsko, na naslednjo dirko za svetovno prvenstvo, ki bo konec tedna.

V Brežicah bo tako ena od ekskluzivnih priložnosti, da si vsi ljubitelji tega atraktivnega športa ogledate našo mlado ‘svetovno motokros senzacijo’ v živo na domačih tleh. Svoj nastop pa je napovedal tudi Klemen Gerčar, eden najboljših na svetu v kategoriji MX open.

Na 1500 metrov dolgi progi, ki je značilna po svojih strmih vzponih in spustih ter številnih skokih, med katerimi najdaljši ponese celo tja do 30 metrov v daljavo, se bo začelo dogajati že zjutraj. Po treningih in kvalifikacijah, ki bodo od 8.30 ure dalje, bo štart prve vožnje ob 11. uri.

Najbolj atraktivna vožnja v združeni kategoriji MX open in MX2, kjer bo nastopil tudi Tim Gajser je na sporedu ob 12.25. Po kratkem premoru, bo sledila še serija drugih voženj, ki se bodo končale po 17. uri.