oliver dragojevic split slovo ladje bobo9 Svet24.si

Vesna Dragojević: "Še danes, ko zazvoni telefon,...

Srednji Gasteraj 9 - Požar, v katerem sta umrli dve osebi - policijski trak Stop policija Svet24.si

Groza v Ljubljani: zagorela baraka, v njej našli ...

jelsane mejni prehod meja bobo Svet24.si

Novost ob vstopu v državo: Slovenija priznava ...

janez jansa dz1 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Lahko Janša jesenski politični ...

sds tabor 2 Necenzurirano

Kaj je upravitelj, obsojen jemanja podkupnin, ...

4 - Nika Zorjan Njena.si

Nika Zorjan imela vsega dovolj in končno povedala...

de-donno Odkrito.si

Smrt zdravnika, ki je našel zdravilo proti ...

Šport Debrecen

Na prvi speedway dirki v Debrecenu najboljši Brežičan Matic Ivačič

Piše: STA

Čas objave:
30.05.2021 10:59

Na prvi dirki državnega prvenstva v speedwayu, tekmovanje letos poteka v sodelovanju slovenske, madžarske in slovaške zveze, je v madžarskem Debrecenu slavil slovenski državni prvak Matic Ivačič. Slovenski uspeh sta dopolnila še Nick Škorja in Denis Štojs.

Slovenski dirkači, ki nastopajo pod okriljem krovne zveze AMZS, se letos v DP merijo s tekmeci iz Slovaške in Madžarske. Uvodna preizkušnja sezone je bila v Debrecenu, na startu je bilo pet slovenskih voznikov, poleg poznejših zmagovalcev še Miran Praznik in Anže Grmek.

Štart
Štart
amzs

Že v prvi vožnji je Ivačič premagal Štojsa in Praznika. Po osmih opravljenih vožnjah sta imela Ivačič in Škorja vsak po šest točk, Štojs pa pet. V enajsti vožnji sta se pomerila aktualni prvak in podprvak, Ivačič pa je bil boljši od Škorje.

Matic Ivačič
Ivačič dobil prvo dirko za DP v Debrecenu
amzs

Ivačič in Štojs sta si privozila neposredno uvrstitev v finalno vožnjo, v dodatno 21. vožnjo, po kateri sta bila znana še preostala finalista, pa sta se uvrstila še Škorja in Anže Grmek.
V finalu se je nato Ivačiču in Štojsu pridružil Škorja, popoln slovenski finale je preprečil le Slovak Ondrej Smetana. Ivačič v finalu ni dovolil presenečenja in je še šestič ciljno črto prečkal kot prvi. Drugo mesto je zasedel Škorja, tretji pa je bil Štojs.

Denis Štojs, Matic Ivačič in Nick Škorja
Slavil državni prvak Matic Ivačič, uspeh sta dopolnila še Nick Škorja in Denis Štojs
amzs

V tej sezoni bo v odprtem DP na sporedu še dirka v Krškem, ki so jo v začetku maja zaradi zdravstvene situacije prestavili, nov termin pa še ni znan, ter tista v Žarnovici na Slovaškem 4. julija. Zmagovalec prvenstva treh držav bo najboljši v skupnem seštevku, naslov državnega prvaka pa si bo privozil najboljši slovenski predstavnik v skupnem seštevku treh dirk, so pred začetkom sezone pojasnili pri AMZS.