Anton Lukančič slika Svet24.si

37-letni Anton se je v ponedeljek odpeljal v ...

Bojan Manojlović Svet24.si

Bojan je Andrei pomenil nov začetek v življenju,...

aleksander-jereb Necenzurirano

Rekordni nakup v Radomljah: za posestvo odštel ...

milan kucan m24 Reporter.si

Šok za sončnega kralja Roberta Goloba: njegova ...

djokovic Ekipa24.si

Nole se je fotografiral z mladeniči in iz žepa ...

Karel in Camilla pa naj bi imela kar nekaj problemov zaradi njegove zagledanosti v igralko Odkrito.si

Camilla BESNA, ker naj bi se Karel ogrel za drugo ...

lanisek Ekipa24.si

Zaslužil si je vsak cent! Uh, kakšno nagrado bo ...

Šport Novo mesto

Na stopničkah Vurušičeva in Prevejšek

Piše: KK Adria Mobil

Čas objave:
08.05.2022 19:31

Več kot 250 kolesark in kolesarjev je danes ob vznožju smučišča Gače nastopilo na državnem prvenstvu za deklice in dečke ter mlajše mladinke, mlajši mladinci, starejše mladinke in članice do 23 let pa so se pomerili za veliko nagrado SC Gače.

Na državnem prvenstvu je med deklicami C Maja Vurušič osvojila tretje mesto, Mai Prevejšek je bil drugi med dečki A, za veliko nagrado SC Gače pa je bil med mlajšimi mladinci Gašper Štajnar tretji, med starejšimi mladinkami pa Špela Colnar druga.

Na Gačah, ki so prvič gostile državno prvenstvo, so dirke potekale na krožni, štiri kilometrski progi Gače – Komarna vas – Gače. V izrednem ambientu so lahko gledalci, ki so se zbrali v zavidljivem številu, spremljali zanimive boje na izredno selektivni in zahtevni progi. Med deklicami C je bila najboljša Kaja Adam (Perutnina Ptuj), Maja Vurušič (Adria Mobil) je osvojila bron, med dečki C je slavil Gal Klun (Pogi Team UAE Generali), Vid Mervar je bil najboljši med Adrijaši na 7. mestu. Med deklicami B je je slavila Lina Mehle (BTC City Ljubljana), naša Stella Lindič je bila četrta, med dečki B je bil najboljši Adam David (Perutnina Ptuj), 14. je bil Bor Antolič (Adria Mobil). Med deklicami A je naslov državne prvakinje osvojila Eva Terpin (Črni Vrh nad Idrijo), Laura Peterlin (Adria Mobil) je bila četrta, med dečki A pa je bil najboljši Vanja Kuntarič Žibert (Pogi Team UAE Generali), Mai Prevejšek (Adria Mobil) je z drugim mestom stopil na zmagovalni oder. Med mlajšimi mladinkami je naslov državne prvakinje osvojila Sara Pestotnik (BTC City Ljubljana), Adrijašica Eliza Klara Rodič je bila deseta.
Na dirkah za veliko nagrado SC Gače je med mlajšimi mladinci slavil Jure Medved (Pogi Team UAE Generali), Gašper Štajnar (Adria Mobil) je bil tretji, med starejšimi mladinkami je bila najboljša Pija Galof (BTC City Ljubljana), Špela Colnar (Adria Mobil) je osvojila 2. mesto.
Na koncu so na 200 m progi nastopili predšolski otroci in šolarji do 5. razreda OŠ. Vsi so prejeli spominske majice in medalje.