zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport Barcelona

Na treningu v Barceloni umrl španski dirkač Salom

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
03.06.2016 19:09

Motociklistični konec tedna v Barceloni, kjer je na sporedu dirka svetovnega prvenstva v motociklizmu, je danes zaznamoval tragičen dogodek. Zaradi posledic hudega padca na drugem treningu je v bolnišnici umrl španski dirkač razreda moto2 Luis Salom.

Prireditelji so sporočili, da je dirkač po 20 minutah treninga padel v 12. zavoju, na mesto nesreče so takoj poslali reševalno ekipo, zaradi resnosti poškodb pa so nato na pomoč poklicali še reševalni helikopter.

A vsa medicinska pomoč je bila zaman, 24-letni dirkač, ki je bil deseti v skupnem seštevku SP, je kljub nujni operaciji malo pred 17. uro umrl v bolnišnici General de Catalunya v Barceloni.

"Dve medicinski ekipi in dve reševalni vozili sta takoj prišli na kraj dogodka, nato smo v reševanje vključili še reševalni helikopter. Odločili smo se, da ga zaradi resnosti poškodb prepeljemo v najbližjo bolnišnico General de Catalunya. Takoj po prihodu so ga operirali, a je žal kljub prizadevanjem zdravniške ekipe Luis Salom umrl ob 16.55," so sporočili prireditelji tekmovanja.


Salom je kariero začel leta 2009 v Jerezu v kategoriji do 125 ccm, na zmagovalni oder pa se je povzpel 25-krat. V razredu moto3 je zbral devet zmag, skupno je leta 2012 v tem razredu osvojil naslov svetovnega podprvaka, leto pozneje je bil tretji. V razredu moto2 je nastopil na 41 dirkah, trikrat je bil na stopničkah, nazadnje letos na prvi dirki v Katarju.

Današnja tragična nesreča je prva smrtna po petih letih, ko je v elitnem razredu motoGP življenje izgubil Italijan Marco Simoncelli. Skupno je na stezah motociklističnih prvenstev med treningi in dirkami od leta 1949 umrlo 48 dirkačev, na dirkah različnih nižjih ravni po vsem svetu pa je ta številka še mnogo višja.

V tem tisočletju so se na dirkah oziroma treningih smrtno ponesrečili Japonec Daijiro Kato v Suzuki 2003, njegov rojak Shoya Tomizawa v Misanu 2010, Marco Simoncelli v Sepangu 2011 in danes Luis Salom v Barceloni.