Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Šport Mirna

Najboljši mladi badmintonisti na Mirni

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.10.2012 11:03

Skoraj 250 tekmovalcev iz 25 klubov iz desetih držav se je že zbralo na Mirni. Ob 15. uri se začnejo prve tekme 18. mednarodnega badmintonskega turnirja TEM Junior & Youth International.

„Organizacijska ekipa je vse potrebno, da se prvenstvo nemoteno začne, pripravila kot vedno do sedaj. Prepričani smo v organizacijski uspeh, še bolj pa nas bo razveselilo to, da se kdo od domačih tekmovalcev uvrsti v polfinalne in finalne boje. Tako bo v soboto popoldne in nedeljo dopoldne zelo dobrodošla spodbuda navijačev s tribun,“ je v uspešno izvedbo dogodka prepričan direktor turnirja Dušan Skerbiš ml.

Letošnja, že 18. izvedba mednarodnega badmintonskega turnirja, je del turnirjev Evropske badmintonske zveze. Velike upe torej polaga v domače tekmovalce, predvsem v kategoriji do 19 let, ki šteje tudi za evropsko in svetovno mladinsko badmintonsko lestvico, prva nosilca pa sta Ljubljančanka Kaja Stankovič in domačin, Mirnčan Mitja Šemrov.

Predsednica Badmintonskega kluba Mirna Darja Krivec o pričakovanjih domačega kluba: "Mirnski badmintonisti vsako leto težko pričakujemo mednarodni turnir na Mirni. Tudi letos ni drugače. Želimo si dobrih uvrstitev, kar pomeni v mlajših kategorijah do 11 in 13 let četrtfinala, v kategoriji do 15 let polfinale, v kategoriji do 19 let pa si želimo tudi kakšen finale. Vse je pripravljeno, da se danes popoldne tekmovanje lahko začne.“

Današnje tekme v kategoriji do 19 let se bodo začele ob 15. uri, jutri se nadaljujejo ob 9. uri na Mirni, ob 10. uri pa bodo na igrišča v športni dvorani v Trebnjem stopili tekmovalci v kategorijah do 11, do 13 in do 15 let. V soboto in nedeljo se tekmovanje v obvladovanju perjanice seli na Mirno - v soboto dopoldne bodo četrtfinala, po 16. uri polfinala in v nedeljo po 10. uri finala. Najboljše v vseh kategorijah čakajo pokali, medalje in praktične nagrade.

Dušan Skerbiš ml. pred začetkom turnirja