Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Nm

Naši 'mahalci' navzgor

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.04.2013 13:32

Po zadnjem mastersu v Miamiju so se tudi slovenski tenisači na lestvici ATP povzpeli. Žemlja je napredoval za osem mest.

Turnir masters v Miamiju je precej spremenil vrstni red najboljših teniških igralcev na svetu. Na čelu je sicer ostal Srb Novak Đoković, na drugo mesto se je prebil zmagovalec Škot Andy Murray, tretji je zdaj Švicar Roger Federer, četrti finalist Španec David Ferrer in peti njegov rojak Rafael Nadal.

Petindvajsetletni Murray se je tako drugič v karieri povzpel do drugega mesta na svetu (2009), Federer in Nadal pa prvič po novembru 2003 nista več skupaj med prvimi tremi tenisači na svetu.

V Miamiju so nastopili tudi vsi trije slovenski igralci v top 100. Medtem ko je Blaž Kavčič izpadel že v prvem krogu, se je Aljaž Bedene prebil v drugega, Grega Žemlja pa celo do tretjega. To je opazno tudi na lestvici ATP, saj je Žemlja napredoval osem mest in je zdaj 54., torej le štiri mesta od zgodovinske najvišje uvrstitve, Bedene pa je pridobil dve mesti in tudi on se je približal najvišji uvrstitvi v karieri (71.). Blaž Kavčič je 85.