Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Šport Rim

Navijači napadli Platinija

Piše: Radio Krka, STA

Čas objave:
11.03.2013 11:39

Navijači rimskega Lazia so na nedeljski tekmi serie A proti Fiorentini izobesili transparent z žaljivo vsebino, namenjen predsedniku Evropske nogometne zveze (Uefa) Michelu Platiniju.

Lazio bo zaradi kazni krovne evropske nogometne organizacije zaradi rasizma navijačev moral dve tekmi v evropskih tekmovanjih odigrati pred praznimi tribunami.

Uefa je Lazio zaradi rasističnih izpadov njegovih najbolj skrajnih privržencev kaznovala z dvema tekmama, na katerih gledalci ne bodo smeli na stadion, med njima je tudi povratni dvoboj proti nemškemu Stuttgartu v osmini finala evropske lige v četrtek.

Pred tekmo s Fiorentino so navijači na tribunah izobesili napis Heysel, 29.05.85 - imel si moč, da si igral pred 39 mrtvimi in se veselil. Platini, svinja brez morale.

S transparentom so navijači namignili na tragedijo na bruseljskem stadionu Heysel, kjer je pred finalom evropskega pokala prvakov med Juventusom in Liverpoolom maja 1985 zaradi divjanja angleških navijačev prišlo do panike, zrušil se je tudi del tribun, v gneči pa je umrlo 39 italijanskih navijačev, več kot 400 je bilo poškodovanih. Tekmo so takrat zaradi varnostnih razlogov vseeno odigrali, čeprav so tudi številni nogometaši temu nasprotovali, prav Platini pa je dosegel zmagoviti gol za Juventus z enajstmetrovke.