nemška policija, splošna, kraj zločina Svet24.si

Ljubosumni mož zadavil ženo, nato organiziral ...

Mateja Logar Svet24.si

Zapirala bi tudi Logarjeva, a le prostovoljno

wholefoods Svet24.si

VIDEO: To so količine hrane, ki jih stran mečejo...

katja jagodic Reporter.si

Odvetnik: Starši po cepljenju umrle Katje lahko ...

rok snežič Necenzurirano

Nova24TV zagnali z gotovino iz mreže za pranje ...

Ko potrka ljubezen Njena.si

Serija Ko potrka ljubezen se vrača na male ...

skender kosic Ekipa24.si

Ni mogel verjeti! Glejte, kaj je Kosić po koncu ...

Šport

Nika Arih na Hellas International 2021

Piše: R.K.

Čas objave:
05.09.2021 14:11

Sedemčlanska slovenska badmintonska odprava je bila v Grškem Lavrionu zelo uspešna.

Naši članski reprezentanti so se kar štirikrat uvrstili v polfinale. 
Zelo uspešni so bili v igri mešanih dvojic, kjer sta se kar dva para uvrstila med najboljše štiri. Petra Polanc in Miha Ivanič nista imela težjega dela proti slovaškemu paru Horaku in Vargovi, zato jima je ostalo še dovolj energije in zagona za polfinalni nastop. Proti Malezijcema (Yap in Siow) sta začela malce slabše (9-21), v drugem nizu pa dvignila tempo in niz tudi osvojila (21-18), a žal je malce zmanjkalo za zmago na tekmi. Tretji niz je bil v korist Azijcev z rezultatom 16-21. Tudi Nika Arih iz BK Mirna se je izvrstno odrezala. 
Nika Arih in Miha Ivanič sta odigrala malce bolj tesno četrtfinale, a na koncu uspešno preskočila bolgarsko oviro (21-17 in 21-19). V polfinalu pa sta odigrala še eno tesno tekmo, a tokrat je zmaga šla v roke Norvežanov (20-22, 19-21).
Ivanič se je tokrat okrasil z dvema bronoma, drugega je osvojil v igri posamezno. Tako kot v igri mešanih dvojic je bil tudi v igri posamezno uspešen proti Bolgaru Stoynovu (21-15, 21-9). V polfinalu je stopil nasproti Slovaku Loudi, ki je danes predstavljal premočnega nasprotnika. Jan Louda Mihe ni spustil blizu in v obeh nizih zmagal z 21-10.
Tudi Arihova se lahko pohvali z dvema tretjima mestoma. Lia Šalehar in Nika Arih sta v polfinalu nastopili proti Malezijkama. Yuanova in Siowa sta bili premočni, zmagali sta s 14-21 in 11-21.