Konoplja Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Šport Maribor

Nogometaši Olimpije popolnoma nadigrali Maribor

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
17.08.2015 05:09

Nogometaši Olimpije so v tekmi 6. kroga 1. lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Maribor s 3:0 (2:0).

(Foto: nkolimpija.si)

Maribor bo v naslednjem krogu gostoval v Velenju, Olimpija se bo doma pomerila s Celjem.

Ljubljanski nogometaši so prepričljivo dobili prvi prvenstveni derbi sezone in tudi prvič, odkar je na sceni "nova" Olimpija, zmagali v Ljudskem vrtu. Predstava zeleno-belih je bila prepričljiva, gostje so zelo dobro ustavili vijoličaste, temelje zmagi pa je z dvema zadetkoma že v prvem polčasu postavi natančni Ezekiel Henty.

Trinajsto prvoligaško gostovanje Olimpije v Ljudskem vrtu je bilo za Ljubljančane prvič uspešno. V 25. derbiju so popolnoma zasenčili Mariborčane. Henty je bil v prvem polčasu nerešljiva uganka za obrambo vrsto domačih. Državni prvaki so bili v napadalnih akcijah neuspešni, kar je bila v težkih igralnih razmerah na razmočenem igrišču voda na mlin gostom.

Obračun velikih tekmecev je spet privabil veliko gledalcev. Dvoboj so si ogledali tudi košarkarski reprezentanti, ki se pripravljajo na evropsko prvenstvo, ki so jim gledalci med polčasoma, ko so prišli na igrišče, namenili velik aplavz in zaželeli veliko uspeha na EP.

Že v drugi minuti je Darijan Matić poizkusil z 18 metrov, Jasmin Handanović je njegov strel odbil. Ljubljančani so hitro prišli v vodstvo. Hitri Michel Mimoun je opravil največji del naloge, ko je z žogo prišel do kazenskega prostora, podal Hentyju, ki je v kazenskem prostoru najprej preigral Abela Giglija, nato pa z leve strani žogo poslal v nasprotni kot.

Po prejetem zadetku so domači žogo preselili na gostujočo polovico, a pravih strelov proti Aleksandru Šeligi ni bilo. V 24. minuti je Gregor Bajde po podaji Mitje Vilerja žogo z glavo poslal tik mimo leve vratnice. Olimpija je bila celo nevarnejša. Nigerijec Henty je v 27. minuti priredil šov. Po levi strani je prebil celotno obrambo Maribora in z leve strani neovirano streljal in znova zadel nasprotni kot vratarja Handanovića.

Kazalo je na ponovitev lanskega obračuna, ko je Olimpija že vodila z 2:0, na koncu pa sta se tekmeca razšla s 3:3. Tokrat ni bilo tako. Prvi udarec v okvir vrat gostov je v 29. minuti iz prostega strela sprožil Agim Ibraimi. Njegov strel v levi zgornji kot je Šeliga zanesljivo ubranil.

V drugem polčasu so domači prevzeli pobudo, Ljubljančani pa so priložnosti iskali iz protinapadov. V 55. minuti bi lahko Mimoun že odločil zmagovalca. Odločil se je za strel s 30 metrov in zadel levo vratnico. Minuto zatem je strel Ibraimija z roba kazenskega prostora Šeliga ubranil. V 58. minuti se je v novi priložnosti znašel Henty. Po podaji Matića je stekel proti Handanoviću, a je ta njegov strel ubranil.

V 63. minuti je Bajde poslal predložek z desne strani, Sintayehu Sallalich pa je z glavo žogo poslal čez gol. Tri minute kasneje je Dare Vršič s 25 metrov izvajal prosti strel, po odbiti žogi je poskusil še enkrat in zadel desno vratnico.

Maribor se je v končnici tekme znašel v novih težavah. Sodnik Damir Skomina je prekršek Giglija nad Hentyjem ocenil za rumeni karton in branilec Maribora je moral v predčasno v slačilnico. Zmago Olimpije v Ljudskem vrtu je v drugi minuti sodnikovega podaljška potrdil kapetan Andraž Šporar, ki je izkoristil podajo Mihe Zajca z leve strani.