tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Krško

Nogometna šola v nadaljnji boj s pomočjo odvetnika

Piše: NŠ NK KRŠKO, R.Z.

Čas objave:
18.01.2019 17:20

Člani Nogometne šole Nogometnega kluba Krško, ki so hkrati tudi člani društva Nogometni klub Krško, so včeraj članom Upravnega odbora NK Krško preko odvetnika naslovili zahtevo po posredovanju javnih informacij o članstvu in delovanju društva.

Vodstvo Nogometnega kluba Krško kljub javnemu pozivu po novinarski konferenci formalno ne komunicira z vodstvom in trenerji Nogometne šole in ne odgovarja na vprašanja o finančnem stanju in vračilu dolga do Nogometne šole NK Krško.

Od članov UO NK Krško, predvsem pa od predsednika Zorana Omerzuja in direktorja Jožeta Slivška, preko odvetnika zahtevajo, da jim v razumnem roku nekaj dni posredujejo:

1. zadnjo verzijo statuta NK Krško, ki je tudi ustrezno registrirana pri UE Krško skupaj s seznamom vseh članov društva z glasovalno pravico za zbor članov ter dokazila o vplačanih članarinah vseh članov z glasovalno pravico
2. zapisnike vseh sej organov društva NK Krško v letih 2016, 2017, 2018 in 2019
3. izkaz odprtih računovodskih postavk vseh obveznosti NK Krško ter vseh izkazanih zapadlih in neplačanih obveznosti na dan 17. 1. 2019


4. stanje na transakcijskem računu kluba NK Krško na dan 17. 1. 2019
5. obvezno pisno oceno o gospodarnosti in zakonitosti dela v NK Krško
6. pojasnilo Upravnega odbora in predsednika NK Krško o vseh poslih in transakcijah NK Krško s člani organov NK Krško oziroma družbami, katerih ustanovitelj/družbenik in/ali člani organov vodenja ali nadzora so

Nogometna šola NK Krško se je za pravno pomoč odločila, ker vodstvo Nogometnega kluba Krško s preprečevanjem dostopa do dokumentov informacij javnega značaja otežuje priprave na izredno volilno skupščino Nogometnega kluba Krško, ki bo 25. januarja 2019. Člani društva Nogometni klub Krško in tudi nekateri člani UO Nogometnega kluba Krško so v preteklih mesecih odgovorne večkrat zaprosili za posredovanje javno dostopnih podatkov o delovanju društva.
Netransparentno vodenje društva Nogometni klub Krško je le eden od razlogov, da so v Nogometni šoli NK Krško zahtevali sklic izredne volilne skupščine in 10. januarja 2019 organizirali novinarsko konferenco o dolgu Nogometnega kluba Krško. Ta namreč ogroža obstoj Nogometne šole NK Krško ter s tem prihodnost 400 otrok, 21 trenerjev in krškega nogometa.

Nogometna šola NK Krško teden dni po svoji novinarski konferenci od vodstva NK Krško še vedno ni prejela nobenega formalnega ali neformalnega sporočila oz. zagotovila, da so navedbe, ki so jih predstavili v javnosti, drugačne. Po tednu dni od novinarske konference Nogometne šole NK Krško je vodstvo NK Krško danes, 17. 1. 2019, objavilo le zavajajoče pisno sporočilo za javnost, kjer so številne neresnice zapisane brez argumentov in dokazil, so med drugim še zapisali v sporočilu za javnost.