zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport Beograd

Novak Đoković najboljši v Srbiji

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
26.12.2015 08:30

Srbski teniški igralec Novak Đoković je najboljši športnik stare celine v letu 2015 po izboru evropskih tiskovnih agencij. Tradicionalni, že 58. po vrsti izbor pripravlja poljska tiskovna agencija (PAP), v njem pa sodeluje 22 agencij, med njimi tudi Slovenska tiskovna agencija (STA).

(Foto: facebook)

Drugo mesto je zasedel lanski zmagovalec in dirkač v formuli 1, Britanec Lewis Hamilton (139), tretje pa nizozemska atletinja Dafne Schippers (79 točk).

Slovenski športniki ali športnice se niso uvrstili v "top 20".


Sloviti teniški igralec in vodilni na mednarodni lestvici ATP, Novak Đoković, je poleg tega tudi četrtič najboljši športnik Srbije v 59. izboru športnega časnika Sport.

Đoković je prejel 47 točk, za njim pa sta se uvrstili atletinja Ivana Španović z 32 in košarkarica Ana Dabović s 17 točkami.

"Zlata značka Sporta je ena najbolj prestižnih in pomembnih športnih nagrad v Srbiji. V preteklosti so jo prejeli številni legendarni športniki moje domovine, zavoljo tega sem izjemno ponosen in vesel tega priznanja," je dejal Đoković, ki je to nagrado prejel tudi v letih 2007, 2010 in 2011.


Đoković je v tej sezoni blestel na teniških igriščih, med drugim je osvojil tri turnirje za grand slam v Melbournu, Wimbledonu in New Yorku ter šest turnirjev serije masters, ob tem pa je slavil tudi na sklepnem turnirju sezone v Londonu.

O teniških mojstrovinah Rogerja Federerja in Novaka Đokovića je bilo prelitega že veliko črnila, Švicar in Srb pa naj bi prihodnje leto postavila še en mejnik. Obema slovitima teniškima igralcema se obeta, da bosta presegla magično mejo in zgolj na turnirjih zaslužila več kot sto milijonov ameriških dolarjev.

Štiriintridesetletni Federer, sicer 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, kar je absolutni rekord v zgodovini moškega tenisa, je doslej na igriščih zaslužil 97,3 milijona ameriških zelencev, njegovemu šest let mlajšemu tekmecu iz Srbije, ki je doslej osvojil deset najbolj prestižnih turnirjev na svetu v Melbournu, Wimbledonu in New Yorku, manjka mu le končna zmaga v Parizu, pa je v žep kanilo 94 milijonov dolarjev.

Federer lahko magično mejo glede zaslužka na teniških igriščih preseže že na odprtem prvenstvu Avstralije, ki bo prihodnji mesec v Melbournu, saj bo zmagovalec turnirja prejel ček v višini 3,85 milijona ameriških dolarjev. V boljšem položaju je Đoković, ki je v tej sezoni osvojil tri od štirih turnirjev za grand slam ter šest turnirjev serije masters, vključno s sklepnim turnirjem sezone v Londonu, in v tej sezoni na turnirjih zaslužil kar 21,5 milijona ameriških dolarjev.

A to je le del zaslužka Federerja in Đokovića, velik del denarja prejmeta tudi od številnih pokroviteljev, Švicar naj bi na tem področju letos zaslužil kar 58, Srb pa 31 milijonov ameriških dolarjev.