petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Šport Saarbrücken

Novak drugi v Nemčiji

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
06.03.2016 10:44

Slovenski dirkač Tim Novak je na prvi dirki nemškega pokala Opel Adam osvojil drugo mesto. Na reliju Saarland-Pfalz se je slovenska posadka Tim Novak-Uroš Ocvirk brila za zmago, na koncu sta kot novinca v tem tekmovanju morala priznati premoč le finskemu vozniku Jariju Huttunenu.

(Foto: FB)

Na tekmovanju Opel Adam se je pomerilo 14 posadk. S pokalnim dirkalnikom Opel Adam, za katerega skrbi idrijska ekipa IK Sport, sta začela malce bolj pazljivo, saj sta na petkovem superspecialu osvojila zgolj sedmo mesto, nato pa v soboto stopnjevala ritem in zasedla peto, tretje in na najdaljši 23-kilometrski hitrostni preizkušnji celo zmago ter drugo mesto, za konec relija pa bila še petkrat druga.


"Presrečen sem, saj si ne bi nikoli predstavljal, da bom že na prvi dirki v pokalu Opel Adam tako konkurenčen. Žal je bil Finec Jari Huttunen tokrat prehiter, sem pa v zadnjih metrih dirke zadržal za seboj hitrega Šveda Toma Kristenssona. Dirkalnik je deloval kot švicarska ura in vesel sem, da sem se ga zelo hitro navadil. Dirka je bila težka, saj sta v petek zaradi snega odpadli kar dve hitrostni preizkušnji, v soboto pa je bilo polno vsega, mokrega asfalta, blata in suhe podlage," je vtise po uvodni dirki strnil Novak.

Naslednji reli v tej seriji bo hessenski reli 15. in 16. aprila.