900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Novo mesto

Sašo Vorkapič srebrn na evropskem prvenstvu v Parizu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.10.2017 08:57

Slovenska reprezentanca tajskih boksarjev se je včeraj iz Pariza vrnila s kar tremi odličji. Sašo Vorkapič si je priboril srebro.

Evropskega prvenstva v Parizu se je udeležilo več kot 200 tekmovalcev iz 25 držav. Slovensko reprezentanco sta vodila predsednik Iztok Vorkapić in selektor Andrej Žveglič.

Tina Sinjur iz ljubljanskega kluba Khun kao  je osvojila tretje mesto v elitni A diviziji +75kg, kjer ji je pot do finala po zelo izenačeni borbi preprečila aktualna svetovna prvakinja, rusinja Irina Larinova. Slovenijo je na prvenstvu v diviziji A do 75 kg, zastopal še Ptujčan Aleš Golob, ki pa je v kvalifikacijah izpadel proti evropskemu prvaku.

Tokrat prvič so na Evropskem prvenstvu športniki nastopili ločeno v diviziji od 18 do 23 let, kjer je slovenska reprezentanca nastopila z dvema perspektivnima športnikoma. Domen Vidmar, član ljubljanskega kluba Khun kao je v kategoriji do 71 kg osvojil zlato medaljo. V finalu je premagal domačina Macika Balioa.

Sašo Vorkapić iz novomeškega kluba Scorpion gym pa je moral v finalu priznati premoč prav tako domačemu borcu. Osvojil je srebrno medaljo v kategoriji do 67kg. Sašo je poleg intervjuja za Evropsko organizacijo EMF in svetovno IFMA organizacijo, ki sta ga izbrali za #humansofIFMA, na samem prizorišču v Parizu podal tudi kratko izjavo za naše medije: "Muaythai me uči umirjenosti in kako usmeriti moja čustva na pravilen način v ringu, tako da lahko sprejmem poraz enako kot  zmago. Zaradi Muaythaia sem bolj duhoven. Zlato pri IFMA je moj cilj!" 

Poleg tekmovalnih uspehov na tokratnem evropskem prvenstvu je slovenska reprezentanca prejela certifikat in zahvalo za udeležbo ter posebni priznanji za socialne projekte »Sport is your gang« in priznanje za mladega stvaritelja »Maskote« letošnjega mladinskega svetovnega prvenstva, Ognjena Lazareviča, ravno tako člana novomeškega Scorpion gyma.

Na sestanku izvršnega odbora evropske organizacije, katerega udeleženec je bil Iztok Vorkapić kot mednarodni predstavnik tajskega boksa za Slovenijo, so razpravljali o prihodnjih načrtih in ciljih. V letu 2018 bo Svetovno prvenstvo v Cancunu v Mehiki, evropsko prvenstvo na Češkem v Pragi, FISU študentske igre pa v Bangkoku na Tajskem. Generalni sekretar IFMA Stephan Fox je z ponosom govoril o pripravah na olimpijske igre leta 2024 v Parizu, na katerih bodo tajski boksarji tudi uradno prvič nastopili kot olimpijci.

"Vsi si želimo leta 2024, vrniti v Pariz in nastopiti pod slovensko zastavo na Olimpijskih igrah", pravijo slovenski tajski boksarji.