Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Otočec

Novi slovenski uspehi na Otočcu

Piše: R.K.

Čas objave:
29.05.2021 06:11

V prekrasnem sončnem vremenu se je nadaljeval Krka Open Otočec 2021. V prvih dvobojih sta stopili na igrišče obe Dolenjki, Nika Zupančič in Živa Falkner.

Nika se je pomerila proti Romunki Ioane Rosca, 391. igralki na svetu. Romunka je v prvem krogu izločila drugo nosilko, Avstralko Aiava. Začetek dvoboja je bil izenačen, nato je Nika stopnjevala tempo in pri 5:3 v prvem nizu servirala za zmago. Žal je nasprotnica tedaj odigrala nekaj odličnih udarcev in priložnost je šla po zlu. Vendar se Nika ni predala, z vztrajnostjo in napadalnostjo je osvajala točke in povedla 6:5. V tej igri je Romunka ponovno pokazala svoje kvalitete in niz se je zaključil s podaljšano igro. V tej Romunka izkoristila svoje izkušnje in podaljšano igro dobila s 7:4. Tudi začetek drugega niza je bil izenačen, igralki sta osvojili svoje servise do 2:2. Nato pa Romunka našla kanček dodatne moči in Nika ni več uspela parirati. Tako se je Rosca uvrstila v četrfinale, Niki pa ostaja za uteho spoznanje, da se lahko enakovredno bori tudi z bistveno višje rangiranimi nasprotnicami.

Prava drama pa se je odvijala na sosednjem igrišču, kjer sta se pomerili dobri znanki in  velikokrat partnerici na treningu Živa Falkner in Iva Primorac. Gledali smo pravi festival močnih udarcev z osnovne črte, kjer se prednost ves čas nagibala bodisi na eno ali drugo stran. V prvem nizu je Živa povedla 4:2, vendar se Hrvatica ni predajala in je izenačila na 5. Nato je vsaka igralka dobila svoj servis in prišli smo do podaljšane igre. Za kanček več zbranosti je ohranila Živa in uspela podaljšano igro osvojiti s 7:4. prvi niz je trajal kar uro in pol. V drugem nizu je Hrvatici uspel odvzem servisa v šesti igri, ko je povedla s 2:4. Živa je poskušala vse, vendar je Primorčeva uspela obdržati svoja servisa in dobiti niz s 6:4. Po koncu drugega niza sta bili igralki na igrišču že več kot dve uri in pol. V tretjem nizu se je nadaljeval nepopustljiv boj, vsaka igralka je osvojila svoj servis do 4:4. nato je na Živin servis prišla do prednosti Hrvatica. Občinstvo je začutilo svoj trenutek in glasno spodbujalo našo
igralko. V teh trenutkih je Živa dokazala vrhunsko fizično pripravljenost, odigrala nekaj izrednih udarcev in naprej osvojila igro na svoj servis in nato v velikem slogu zaključila tekmo z odvzemom servisa. Končnih 6:4 v tretjem nizu in štiri ure dvoboja.

Za tem dvobojem je naslednja Slovenka, Dalila Jakupović, ves čas prevladovala v igri s Čehinjo Zarycko in zmagala s 6:4 in 7:5. Na ostalih igriščih smo videli v glavnem gladke zmage favoritinj. Prva nosilka Allie Kiick iz ZDA je premagala Francozinjo Rame in se bo pomerila z Dalilo Jakupović. Živa Falkner se bo pomerila z Romunko Rosca in poskusila maščevati prijateljico Niko Zupančič. Rusinja Kan, ki je premagala eno od najboljših mladink na svetu Vecicevo iz Nemčije, se bo pomerila z Italijanko Di Sarra, v zadnjem četrfinalnem dvoboju pa bomo gledali Čehinjo Kolodzijevo in Madžarko Bondar.