900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Novo mesto

Novo vodstvo ŽRK Krka

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.01.2013 20:18

Včeraj je v ŠD Stopiče potekala skupščina ŽRK Krka, na kateri so potrdili smernice razvoja in izvolili novo predsedstvo ter druge organe kluba za naslednje dve leti.

Predsednica kluba je postala Elvira Medved, ki je vodenje Ženskega rokometnega kluba Krka prevzela od Andreja Petkoviča. Ostale funkcije kluba so prevzeli: Franci Bačar, namestnik predsednice, Vida Čadonič Špelič, podpredsednica in člani: Janez Štrukelj, Vinko Kranjčič, Franci Miklavčič, Mateja Andrejčič ter Jože Kobe.

Ženski rokometni klub Krka bo v letošnjem letu praznoval že 40 –letnico svojega obstoja. V klub je včlanjenih prek 300 članov, v svojih vrstah pa združuje preko 200 aktivnih mladih igralk rokometa (v kategorijah od mini rokmeta do članic), večinoma iz lokalnega okolja. Tekmovalni dosežek je samo eden od meril uspešnega dela z otroki in mladino. Poleg tega je zelo pomembno uravnoteženo doseganje učnih in vzgojnih ciljev, ki jih v klubu skupaj s starši uresničujejo v občutljivem obdobju odraščanja mladostnikov.


Na včerajšnji skupščini so med smernicami razvoja poleg športnih ciljev in zagotavljanja materialnih sredstev za delovanje, ki je zaradi splošne ekonomske situacije zelo oteženo, posebej poudarili vzgojni vidik delovanja kluba. V ta namen bodo določili poslanstvo in vrednote Ženskega rokometnega kluba Krka. Namen vodstva kluba je, da bi igralke s svojim spoštljivim vedenjem, visokimi etičnimi in moralnimi vrednotami postale vzor svojim vrstnikom po Sloveniji in širše.V skladu s poslanstvom svojega dolgoletnega generalnega sponzorja, Krke, tovarne zdravil iz Novega mesta, je cilj novega vodstva tudi, da bi dekleta – krkašice - postale promotorke zdravega življenja in nosilke družbeno koristnih dejanj, kot je boj proti zlorabi drog in alkohola med mladimi. V ta namen se bodo povezali s katero od že obstoječih prostovoljnih organizacij.