Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Koper/Novo mesto

Novomeščani so premagali Primorsko

Piše: STA

Čas objave:
13.02.2019 06:24

Košarkarji Krke so v zaostali tekmi 15. kroga lige Nova KBM premagali Sixt Primorsko s 66:64.

Obračun najboljših ekip po osemnajstih krogih rednega dela lige Nova KBM ni odločal o ničemer, saj je imela Sixt Primorska prvo mesto že v žepu, Krka pa nižje od drugega mesta ni mogla.

Novomeščani so prekinili niz treh tekem brez zmage v ligi Nova KBM, prvič v sezoni premagali Koprčane in redni del končali z 12-6. Sixt Primorska je v tej sezoni klonila prvič na domačem parketu v vseh tekmovanjih, v prvem delu je zabeležila 13 zmag in pet porazov.

To je bila najtesnejša tekma med tekmecema, preostale tri so se končale z dvomestno razliko. Sixt Primorska je prvo v ligi Nova KBM dobila za točno deset točk, v četrtfinalu pokala Spar pa je zmagala s skupno razliko 41 točk.


Za varovance domačega stratega Jurice Golemca je bila to generalka pred nastopom na zaključnem turnirju Spar ta konec tedna v Kopru, kjer bo prav Sixt Primorska branila naslov, za Novomeščane pa je bila to zadnja preizkušnja pred krajšim premorom in nato odločilnimi tekmami v zadnjih treh krogih lige Aba.

Krka je preobrat začela v drugem polčasu. V 25. minuti je Jure Balažič poskrbel za izenačenje, nekaj trenutkov kasneje pa so Novomeščani prvič na tekmi povedli. Tretjo četrtino je Krka dobila s 25:12, prednost pa je znala zadržati do konca.

Balažič je bil s 13 točkami, šestimi skok in dvema asistencama najboljši posameznik tekme. Prvi strelec tekme je bil sicer Jure Lalić s 14 točkami.

Liga Nova KBM za prvaka se bo začela 2. marca. Šest najboljših ekip, ki bodo štartale z ničle, čaka deset tekem, od 24. aprila dalje pa četrtfinale na dve zmagi, v katerem se jim bosta pridružile najboljši dve moštvi iz lige za obstanek.