evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Šport

Novomeščanka Evropska viceprvakinja

Piše: R.K.

Čas objave:
07.05.2024 07:54

Republika San Marino, ena od najmanjših držav na svetu, je od 03. do 05. maja gostila Evropsko prvenstvo. Po uradnih podatkih svetovne organizacije WMAC, se je tekmovanja udeležilo več kot 1.250 tekmovalcev iz 20 držav. Barve SCORPION GYM-a, je tokrat zastopala 14 letna reprezentantka Slovenije Lily Fideršek in se v domovino vrnila s srebrnim odličjem.

Nastopila je v disciplini tajski boks v seniorski kategoriji do 60 kg.

Po zmagi nad avstrijsko predstavnico Sandro Smelik. Jo je v finalni borbi čakala 19 letna Francozinja Sahina Croquet. V 1. rundi dvoboja je bila francoska predstavnica nekoliko dominantnejša, vendar je Lily Fideršek v 2. rundi dvoboja diktirala tempo in tehnično nadvladala nasprotnico v vseh segmentih borbe. V zadnji rundi je sta bili dokaj izenačeni, reprezentantka Slovenije je tik pred gongom izvedla dovršen in močen visok nožni udarec, ki je spravil Francozinjo iz ravnotežja, a kljub temu ni prepričal vseh sodnikov, ki so presodili v korist Francozinje 2:1.

Tako je Lily Fideršek postala Vice prvakinja Evrope.

»Kot trener sem ponosen na svojo varovanko, ki jo čaka še veliko športnih izzivov in uspehov. Tokrat je v boju za zlato odličje pokazala 5 let starejši in izkušenejši nasprotnici iz kakšnega testa je. V ring je vstopila suvereno in odločno, kljub svoji starosti« je povedal njen trener Iztok Vorkapić.

»Moj cilj je, nastop na Svetovnem mladinskem prvenstvu, ki se bo v mesecu septembru, odvilo v Bangoku na Tajskem,« je povedala 14 letna Lily Fideršek.

Podjetje Avto Slak d.o.o. je omogočilo prevoz na tekmovalno prizorišče.