Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport

Novomeške gimnastičarke znova uspešno

Piše: R.K.

Čas objave:
25.04.2022 06:33

Dekleta Gimnastičnega društva Novo mesto so se ta vikend udeležila prvenstvenega tekmovanja za Pokal Studencev v Mariboru.

Prva stopnja je bila po številu deklic iz našega društva najbolj zastopana in je dosegla tudi najboljše rezultate. Tekmovanja se je udeležilo 11 deklic. Ekipa GD Novo mesto 1 je osvojila prvo (Paula, Eva, Zala, Ema L., Mia), ekipa GD Novo mesto 2 pa šesto mesto (Ema Š., Iza, Neli, Naja, Sofia).

Posamično so bile v 1. stopnji do 8 let med prvih deset kar štiri deklice: Mia Butalin je bila druga, Eva Mihelič tretja, Ema Škrbec četrta in Iza Pekolj osma. V 1. stopnji nad 8 let pa je Paula Jakše zasedla drugo mesto, Zala Zagorc šesto mesto in Ema Leskovec osmo mesto.

Deklice 2. stopnje so ekipno osvojile peto mesto (Naja, Sara, Julija), posamično je v kategoriji deklic nad 9 let na stopničke stopila Naja Kovačič in zasedla odlično tretje mesto, Sara Berk pa je bila peta.

Tudi deklice 3. stopnje so ekipno osvojile peto mesto (Ema, Sara R., Valentina), posamično je bila najboljša Sara Ramuta z desetim mestom.

Deklice 4. stopnje so kot ekipa osvojile srebrno medaljo (Ema, Klara, Neža, Nika,). Posamično je četrto mesto osvojila Ema Lesjak, šesto mesto pa Neža Primc.

V 5. stopnji (Tija, Nika, Živa) so deklice zasedle ekipno tretje mesto. Posamično se je najvišje uvrstila Tija Hočevar, ki je bila šesta.

V 6. stopnji sta tekmovali samo dve deklici. Posamično je Tina Ovniček osvojila tretje mesto in bronasto medaljo, Ema Tomažič pa je bila četrta.

Tudi v nacionalni stopnji smo imeli dve predstavnici. Klara Šterk je osvojila četrto, Ajda Bogataj pa peto mesto.
V mednarodni stopnji je nastopila samo Larisa Može. V kategoriji kadetinj je na gredi osvojila odlično drugo mesto.