900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Novo mesto

Novomeški košarkarji doma premagali Zlatorog

Piše: STA

Čas objave:
24.01.2019 08:52

Košarkarji novomeške Krke so v vnaprej igrani tekmi 18. kroga lige Nova KBM premagali Zlatorog Laško s 79:68 (15:17, 34:29, 58:46).

Krka je drugič v tej sezoni ukanila Zlatorog, po decembrski zmagi v Laškem s 93:85 je danes v svojem košarkarskem hramu slavila z 79:68. Na trinajsti tekmi je dosegla deseto zmago in se po številu točk izenačila z drugouvrščeno Petrol Olimpijo, ki ima tekmo več, medtem ko je Zlatorog s šestimi zmagami in devetimi porazi na sredini prvenstvene lestvice.

V prvi polovici tekme se je odvijal izenačen boj, v začetku drugega polčasa pa so na parketu zagospodarili varovanci domačega trenerja Simona Petrova, ki so si v 26. minuti prvič priigrali deset točk prednosti (50:40). V nadaljevanju niso popustili niti za ped, vseskozi so bili za korak ali dva pred Laščani. Dobrih šest minut pred koncem dvoboja je njihova prednost narasla na +19 (70:51) in jasno je bilo, da bosta točki ostali v dolenjski prestolnici.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit 38-letni Jure Balažič, ki je v slabih 18 minutah dosegel 22 točk, pri Laščanih pa je bil strelsko najbolj razpoložen Michael Emani Gant, ki je 15 točkam dodal še deset skokov.



Novomeška ekipa bo naslednjo tekmo v ligi Nova KBM igrala 29. januarja, ko bo gostila Helios Suns, zasedba iz Laškega pa bo 4. februarja gostovala pri Petrol Olimpiji.

* Izjavi po tekmi:
* Simon Petrov, trener Krke: "Veseli me, da smo tekmo uspešno pripeljali do konca. Za moj okus je bilo preveč vzponov in padcev, a oddelali smo posel, tako kot je bilo treba in to je najbolj pomembno."

* Chris Thomas, trener Zlatoroga: "Nismo odigrali najbolj pametno. Trojke smo metali 3-25, iz situacij, kjer bi morali napadati, smo metali iz razdalje in to nas je dejansko uničilo. Glede na to, kako močni so, smo odigrali povsem zadovoljivo v obrambi, a v napadu nam tokrat ni steklo. Če igraš proti tako dobri ekipi, ki igra pred dobro publiko, moraš narediti vse prav, nam pa to ni uspelo."